Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Trump, Netanyahu ile Görüşerek Biden'a Eleştirilerde Bulundu

Eski ABD Başkanı Trump, Netanyahu ile görüşmesinde Biden'ı eleştirerek, İsrail'e yönelik yapılanların yetersiz olduğunu ifade etti.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 21:51
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 21:51

Trump, Netanyahu ile Görüşerek Biden'a Eleştirilerde Bulundu

Trump, Netanyahu ile kritik bir görüşme gerçekleştirdi

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Binyamin Netanyahu ile yapmış olduğu görüşmede mevcut Başkan Joe Biden’a yönelik ağır eleştirilerde bulundu.
Görüşme, Florida’daki evinde gerçekleştirildi. Trump, Netanyahu çiftiyle kameralar önünde samimi pozlar verdi.

Biden Yönetimine Sert Eleştiriler

Basına kapalı olarak yapılan görüşmenin ardından Trump, Biden yönetiminin İsrail için hiçbir şey yapmadığını vurguladı. Ayrıca, Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in sözlerine de değinerek, “Onun sözleri saygısızcaydı. Bir Yahudi'nin ona nasıl oy verebileceğini anlamıyorum.” ifadelerini kullandı.

İsrail İçin Attığı Adımları Vurguladı

Trump, kendi başkanlığı döneminde attığı adımlarla ilgili şunları söyledi: “Ben İsrail’e karşı çok iyiydim, önceki tüm başkanlardan daha iyiyi yaptım. Golan Tepeleri'ni ve Kudüs'ü başkent kabul ettim. Ancak mevcut yönetim hiçbir şey yapmadı.”

Orta Doğu’da Gerginlik İddiası

Trump, seçimde başarısız olması halinde Orta Doğu'da büyük savaşların yaşanabileceği uyarısında bulundu. “Biz şimdiye kadar 3. Dünya Savaşı'na en yakın dönemdeyiz.” dedi. Netanyahu ise, Gazze’de ateşkesin sağlanıp sağlanamayacağına dair umutlu olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Biden ve Harris, Netanyahu ile ayrı ayrı görüşerek ateşkesin önemini vurgulamıştı. Trump ve Netanyahu arasında geçmişte birçok kez anlaşmazlıklar ortaya çıkmıştı, ancak bu görüşme her iki liderin ilişkisi açısından yeni bir sayfa açabilir.