Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Trump'ın Yaralanma Nedeni Tartışmalı: Mermi mi, Metal Parçası mı?

Eski Başkan Trump'ın suikast girişiminde yaralanma nedeni mermi mi yoksa metal parçası mı olduğu tartışılıyor.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 20:18
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 20:18

Trump'ın Yaralanma Nedeni Tartışmalı: Mermi mi, Metal Parçası mı?

Trump'ın Yaralanma Nedeni Üzerine Tartışmalar

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 13 Temmuz'da Pennsylvania'daki seçim mitingi sırasında uğradığı silahlı saldırıda yaralandı. Ancak, sağ kulağındaki yaralanmanın mermi mi yoksa metal parçası mı nedeniyle olduğu henüz netlik kazanmadı.

Olayın Bilgileri

New York Times tarafından yayımlanan bir rapor, Trump'ın sağ kulağını sıyıran merminin suikast girişiminin ilk atışıyla gerçekleştiğini ortaya koydu. Ancak, olayla ilgili tıbbi bir kaydın eksikliği, kamuoyunda çeşitli spekülasyonlara yol açtı. Özellikle, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) yetkilileri, olay yerindeki metal parçalarını inceliyor.

Gözlemler ve Analizler

Rapor, Trump'ın suikast girişimi sırasında hareketlerinin analiz edildiği videoların kritik önem taşıdığını vurguladı ve Montana Üniversitesi ses uzmanı Rob Maher, Trump'ın yaralanma anındaki tepkisini inceledi. Maher, "Adam birden irkiliyor ve sağ eli ilk duyulan atışla ikincisi arasındaki zamanda sağ kulağına gidiyor," şeklinde yorumda bulundu.

FBI'dan Açıklama

FBI Direktörü Christopher Wray, Trump'ın yaralanma nedeni hakkında "Bir mermi mi yoksa bir metal parçası mı?" şeklindeki soruların olduğunu belirtti.

Suikast Girişimi Olayı

13 Temmuz'daki mitingde Trump, konuşma yaparken saldırıya uğradı. Saldırıda bir kişi hayatını kaybetti, iki kişi yaralandı ve ABD Gizli Servisi saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay sonrası yapılan incelemeler, suikast girişiminde bulunan kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu ortaya çıkardı.

Trump, bu durumu "Demokrasi için kurşun yedim" şeklinde ifade etmişti. Olayın detaylarının aydınlatılması için araştırmalar sürüyor.