Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Trump’ın Sağ Kulağındaki Yaralanma Üzerine Tartışmalar

Ronny Jackson, Trump'ın suikast girişiminde yaralanmasıyla ilgili tartışmalara son noktayı koydu, FBI'ın iddialarına karşı çıktı.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 22:45
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 22:45

Trump’ın Sağ Kulağındaki Yaralanma Üzerine Tartışmalar

Trump’ın Suikast Girişimi Sırasında Yaralanması

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Beyaz Saray doktoru Ronny Jackson, Trump’a yönelik suikast girişiminin ardından yaşanan tartışmalarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Mermiden Başka Bir Şey Olmadığına Dair İfade

Jackson, Trump’ın sağ kulağından yaralanmasına neden olan cismin ne olduğuna yönelik spekülasyonlara karşı çıkarak, “Bunun bir mermiden başka bir şey olduğuna dair kesinlikle hiçbir kanıt yok.” dedi. Kongrede düzenlenen oturumlarda, suikast girişiminde yaralanan Trump hakkında çeşitli iddialar ortaya atılmıştı.

Kongre Oturumunda Açıklama

24 Temmuz'daki oturumda, FBI Direktörü Christopher Wray'ın “Trump’ın kulağından yaralanmasına neden olan bir mermi, şarapnel veya cam olabilir”şeklindeki sözlerine tepki gösteren Jackson, “Bu konuda hem hastane hem de benim tarafımdan sağlanan bilgilerle düzeltme yapılması gerekiyor. Wray’in önerisi yanıltıcı ve uygunsuz.” şeklinde konuştu.

Trump'ın Tepkisi

Trump, Truth Social hesabında Wray’e yanıt vererek, “FBI Direktörü Christopher Wray, Kongre'de şarapnel, cam veya mermi ile vurulup vurulmadığım konusunda kararsız kaldı.” ifadesini kullandı. Trump, FBI'ın konuyla ilgili herhangi bir doğrulama yapmadığını da vurguladı.

New York Times'tan Önemli Sonuçlar

Bugün yayımlanan New York Times raporuna göre, suikast anındaki video analizleri, Trump'ın sağ kulağının mermiden dolayı sıyrıldığını ortaya koydu.

Suikast Girişimi ve Sonuçları

Trump, 13 Temmuz'da Pennsylvania'daki bir seçim mitinginde kürsüde konuşurken silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırıda, mitinge katılan bir kişi hayatını kaybetmiş, 2 kişi yaralanmış ve ABD Gizli Servisi saldırgandan bahsederek, olay mahallinde etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.

FBI, olayın bir suikast girişimi olduğunu duyurarak, saldırganın 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu tespit etti.