Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

TRT'nin 'Kutsal İşgal' Belgeseli Karadağ'da İzleyiciyle Buluştu

TRT'nin 'Kutsal İşgal' belgeseli, Karadağ'da gerçekleştirilen özel bir gösterimle tanıtıldı.

Yayın Tarihi: 23.10.2024 23:27
Güncelleme Tarihi: 23.10.2024 23:27

TRT'nin 'Kutsal İşgal' Belgeseli Karadağ'da İzleyiciyle Buluştu

TRT'nin 'Kutsal İşgal' Belgeseli Podgoritsa'da Gösterildi

Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da, TRT World ekipleri tarafından işgal altındaki Filistin topraklarında çekimleri gerçekleştirilen 'Kutsal İşgal' belgeselinin gösterimi yapıldı. Bu belgesel, Yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria'daki Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği ihlalleri gözler önüne seriyor.

Önemli İsimler Gösterimde Yer Aldı

Gösterime, Karadağ Bölgesel Yatırım Geliştirme ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla İşbirliği Bakanı Ernad Suljevic, Türkiye'nin Podgoritsa Büyükelçisi Barış Kalkavan, Filistin'in Podgoritsa Büyükelçisi Rabi Alhantuli, TRT Bosna Hersek Temsilcisi Emre Baştuğ ile Karadağlı gazeteciler ve davetliler katıldı.

Belgeselin Yapım Süreci

Özgün bir bakış açısıyla ele alınan 'Kutsal İşgal' belgeseli, yönetmenliğini ve yapımcılığını Jose Carlos Soares, Tanju Şahin ve Aslıhan Eker Çakmak'ın üstlendiği bir projedir. Çekimleri, TRT World Araştırma Ekibi tarafından 7 Ekim'de başlayan Gazze soykırımından iki ay sonra Batı Şeria'daki radikal İsrailli grupların arasına zorlu bir süreçten geçerek sızılmasıyla gerçekleştirildi. Belgesel, büyük bir ilgiyle izlendi.

Ödül Almış Bir Belgesel

Eylül ayında TRT'nin uluslararası kanalları ve dijital platformlarında yayınlanan bu belgesel, Anadolu Ajansı'nın global iletişim ortağı olduğu Al Jazeera Balkanlar Belgesel Film Festivali'nde 'En İyi Belgesel ve Program Ödülü'ne layık görülmüştü.

Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da, çekimleri TRT World ekipleri tarafından işgal altındaki...

Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da, çekimleri TRT World ekipleri tarafından işgal altındaki Filistin topraklarında gerçekleştirilen, Yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria'da Filistinlilere karşı vahşetini anlatan "Kutsal İşgal" (Holy Redemption) belgeseli gösterildi.