
Trakya'da Gazze Saldırılarına Karşı Protestolar
Trakya'nın Edirne ve Tekirdağ illerinde, İsrail'in Gazze'ye yönelik yeniden başlattığı saldırılar etkili bir şekilde protesto edildi.
Edirne'de Protesto Etkinliği
Edirne'de, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) düzenlediği etkinlik, Mevlana Camisi'nde teravih namazı sonrası gerçekleştirildi. Burada toplanan vatandaşlar, Türk ve Filistin bayrakları ile bir araya gelirken, İsrail aleyhine sloganlar attılar.
AGD Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş yaptığı açıklamada, mübarek Ramazan günlerinde işgalci İsrail'in ateşkesi bitirerek Gazze'de saldırılar düzenlediğini vurguladı. İriş, “Çoğu kadın ve çocuk onlarca masumun uykusunda katledildiğini” ifade ederek, İslam ülkelerinin sessizliğinin bu durumu tetiklediğini belirtti.
İriş, “İslam İşbirliği Teşkilatı'nın her vahşeti sadece kınamakla geçiştirmesi, soykırımın değirmenine su taşımaktan başka bir işe yaramamıştır. Bizler, Necmettin Erbakan hocamızın daima belirttiği gibi bölge ülkelerini ikaz etmeye devam edeceğiz.” şekline konuştu.
Tekirdağ'daki Protesto
Tekirdağ'da gerçekleştirilen protesto, Mustafa Kemal Atatürk Meydanı'nda düzenlendi. Burada, Türk ve Filistin bayrakları ile bir araya gelen vatandaşlar, İsrail aleyhine sloganlar attılar. Tekirdağ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına Muhammet Emin Akagündüz, her zaman mazlumların yanında olduklarını vurguladı.
Akagündüz, “İsrail'in yaptığı saldırılar sonucunda 400'den fazla insanın katledildiğini ve bu vahşetin cezalandırılacağını” belirtti. Ayrıca, Gazze halkının yanlarında bulunduklarını ve seslerini duyurmak için mücadele edeceklerini dile getirdi.
Kırklareli'ndeki Protesto
Kırklareli'nde de İsrail'in Gazze'ye yönelik başlattığı saldırılar protesto edildi. Bu protestolar, bölgedeki sivil toplum kuruluşları tarafından organize edilerek geniş katılımla gerçekleştirildi.
Protestolar, Trakya bölgesinde halkın İsrail saldırılarına karşı duruşunu ve dayanışmasını artırırken, uluslararası gündemde de geniş yankı uyandırdı.
Tekirdağ'da İHH İnsani Yardım Vakfınca, İsrail'in Gazze'ye yeniden başlattığı saldırılar protesto edildi. Tekirdağ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına Muhammet Emin Akagündüz, açıklama yaptı.