Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Trafik Kazalarında Aykırı Düzenlenen Raporlar Sigorta Primini Artırıyor

Mevzuata aykırı düzenlenen raporlar trafik sigortasının primini artırıyor. Sigorta Tahkim Komisyonu ve Sigorta Tatbikatçıları Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği toplantıda, trafik kazalarından kaynaklanan sakatlık raporları masaya yatırıldı. Uzmanlar, üniversite hastanelerinin yetkili olmayan kurulları tarafından verilen raporların yetkili kurullarca verilen raporlarla eşit tutulmasının hatalı tazminat hesaplamalarına yol açtığını vurguluyor.

Yayın Tarihi: 02.08.2023 08:44
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Trafik Kazalarında Aykırı Düzenlenen Raporlar Sigorta Primini Artırıyor

Trafik kazalarından kaynaklanan sakatlık raporları masaya yatırıldı

Sigorta Tahkim Komisyonu ve Sigorta Tatbikatçıları Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği toplantıda, trafik kazalarından kaynaklanan sakatlık raporları masaya yatırıldı. Uzmanlar, üniversite hastanelerinin yetkili olmayan kurulları tarafından verilen raporların yetkili kurullarca verilen raporlarla eşit tutulmasının hatalı tazminat hesaplamalarına yol açtığını vurguluyor.

Yetkisiz raporlar sigorta sektöründe sorun haline geldi

Trafik kazaları sonucunda yetkisiz olarak düzenlenen engelli raporları sigorta sektöründe önemli bir sorun haline geldi. 'Yetkisiz raporlar' sonucunda sigorta şirketleri ciddi tazminatlar ödemek zorunda kalırken, bu durum 26 milyon araç sahibinin trafik sigortası primini etkiliyor.

Üniversitelerin adli tıp ana bilim dalları da sorunun içinde

Üniversitelerin 'adli tıp ana bilim dalları' da yetkisi dışında kalmasına rağmen trafik kazalarında sakatlık raporu vermeye yetkili olmayan üniversitelerin adli tıp başkanlıklarından rapor alındığı belirtiliyor. Bu durum da hatalı tazminat hesaplamalarına neden oluyor.

Engelli raporları nedeniyle sigorta şirketleri ve sigortalı mağdur oluyor

Sigorta şirketleri ve sigortalılar, hatalı engelli raporları nedeniyle mağdur oluyor. Sigorta şirketlerinin yanlış verilmiş engellilik raporları nedeniyle milyonlarca lira haksız tazminat ödemek zorunda kaldığı belirtiliyor.