Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Trabzonspor'un Hazırlık Maçı ve Rusya'nın Ekonomik Durumu

Trabzonspor, Slovenya kampında ilk hazırlık maçı saati belli oldu. Rus para birimi Ruble, yaptırımlara rağmen güçlü bir performans sergilemişti fakat Wagner Grubu’nun ayaklanması sonrası değeri düştü. Dünya Altın Konseyi ise altın fiyatlarının gelecek dönemde destekleyici görünüm sergilemeye devam etmesini bekliyor.

Yayın Tarihi: 07.07.2023 18:40
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Trabzonspor'un Hazırlık Maçı ve Rusya'nın Ekonomik Durumu

Trabzonspor’un İlk Hazırlık Maçının Saati Belli Oldu

Trabzonspor, yeni sezon hazırlıklarına gittiği Slovenya kampında ilk hazırlık maçı saati belli oldu. Teknik direktörü Nenad Bjelica yönetiminde Slovenya'nın Kranj şehrinde yapılan antrenmanın ilk bölümünde ısınma ve pozisyon oyunu gerçekleştirildi. Antrenmanın son bölümünde ise taktik çift kale maç yapıldı. Bordo mavililer, kamptaki ilk hazırlık maçını yarın TSİ 12:30’da Hajduk Split ile oynayacak.

Rus Para Birimi Ruble'nin Durumu

Rus para birimi Ruble, yaptırımlara rağmen alınan sert önlemler ve yüksek petrol fiyatları sayesinde güçlü bir performans sergilemişti. Ancak bu tablo paralı askerlerden oluşan Wagner Grubu’nun geçen ay başlattığı ayaklanma sonrasında değişti. Kremlin yönetiminin ayaklanmayı güç bela bastırması kan kaybının önüne geçemedi. Sene başında 1 Amerikan doları 72 Ruble iken bugün 92.8 Ruble’den alıcı buldu.

Dünya Altın Konseyi'nin Altın Fiyatlarına Dair Beklentisi

Dünya Altın Konseyi (WGC) altın fiyatlarının gelecek dönemde destekleyici görünüm sergilemeye devam etmesinin beklendiğini bildirdi. Raporunda, “Bu ortamda, altının yılın ilk yarısındaki pozitif getirilerini takiben, daha zayıf dolar ve tahvil getirilerinin de etkisiyle destekleyici bir görünüm sergilemeye devam etmesini bekliyoruz.” İfadesine yer verildi.