Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Trabzonspor'un Abdullah Avcı ile çıktığı ilk maçı kazanması

Trabzonspor, Abdullah Avcı ile çıktığı ilk maçta ikinci yarıda oynadığı etkili futbol ile kazanmasını bildi. Alanyaspor karşısında geriye düşen Trabzonspor, skor üstünlüğünü ele geçirdikten sonra hızlı ve baskılı oynamaya başladı. Abdülkadir Ömür ve Onuachu'nun performansı dikkat çekti. Hakem Arda Kardeşler'in tartışmalı kararları ise eleştirildi. Trabzonspor'un galibiyeti, Abdullah Avcı'nın ilk maçında moral ve motivasyon açısından önemli bir adım oldu.

Yayın Tarihi: 24.10.2023 12:17
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Trabzonspor'un Abdullah Avcı ile çıktığı ilk maçı kazanması

Teknik Adam Değişimi ve Trabzonspor'un Performansı

Teknik adam değişiminden sonra her takım, mutlak bir tepki verir ama dün bir kez daha gördük ki coşkusuz, tempodan uzak ve kendi evinde oynadığı karşılaşmada bile sahada oyunu kontrol etmekte zorlanan bir Trabzonspor vardı.

Trabzonspor, Abdullah Avcı ile çıktığı ilk maçta ikinci yarıda oynadığı etkili futbol ile kazanmasını bildi. İlk yarıda iki takım da futbol adına sahada çok fazla bir şey ortaya koyamadı. Alanyaspor, kanatları iyi kapattı. Orta sahada sert oynadı. Maç boyunca Fatih Aksoy da Onuachu'ya adeta nefes aldırmamaya çalıştı. Onuachu karşısında bir kez hata yaptılar. Onda da Onuachu'nun presi sonrasında Aliti kendi kalesine topu gönderdi. Yeni gelmedi, geri geldi Abdullah Avcı… Avcı ile özlenen Trabzonspor da geri geldi diyelim…

Hakem Arda Kardeşler'in Tartışmalı Kararları

Ya hakem Arda Kardeşler'e ne demeli! Abdülkadir Ömür ile ne alıp veremediğin var Arda Kardeşler! Dün maç boyunca dayak yedi Ömür, sen istifini bozmadın! Ama Abdülkadir Ömür, topa ayağını soktu diye hemen kartını gösterdin! Hiçbir zaman büyük hakem olamazsın sen!

Trabzonspor'un İkinci Yarı Performansı

Trabzonspor skor üstünlüğünü ele geçirdikten sonra hem hızlı hem de baskılı oynamaya başladı. Çünkü geriye düşen Alanyaspor, katı defans anlayışından vazgeçince boş alan bulan bordo-mavili hücumcular, pozisyon üstüne pozisyon yakaladılar. Abdülkadir Ömür, klasını konuşturmaya başladı. Dün rakibin sert futboluna rağmen hiç oyundan düşmedi Ömür… Onuachu, 68 ve 71'de iki net fırsatı gole çeviremedi. Trabzonspor maçın ilk yarısında çok bocaladı. Çünkü Bakasetas'ın yokluğunun hem orta alanda, hem de hücum geçişlerinde takıma olumsuz yansıdığını gördük. Ama ikinci yarıda Abdullah Avcı'nın dokunuşlarını hissettiren bir Trabzonspor vardı sahada.

Alanyaspor'un Etkili Atakları

Alanyaspor da maç boyunca etkili ataklar geliştirdi. Novais, Oğuz ve Aliti ile golle burun buruna geldiler. Aliti'nin bir şutu da direkten döndü. Uğurcan kalesinde güven verdi. Berat çok savaştı ve orta alanı ayakta tutmaya çalıştı. Visca zaman zaman etkiliydi. Alanyasporlu Fatih Aksoy, daha 25 yaşında. Bu performansı ile önümüzdeki yıllarda milli takımın da değişmezi olur.

Abdullah Avcı ve Nicolas Pepe'nin Katılımı

Dün kısa sürede oynasa Nicolas Pepe'nin takıma katılışı, hem bordomavili futbolcuları, hem de taraftarı heyecanlandırdı. Hoş geldin Abdullah Avcı! Hoş geldin Pepe! Trabzonspor'u bundan sonra güzel günler bekliyor.

Reha Kapsal - Skoru Aldılar

Trabzonspor-Alanyaspor maçını cazip kılan, Bjelica'nın ayrıldığından sonra 2. Abdullah Avcı döneminin 2,5 yıl sonra başlamasıydı. Bordo-mavililer, yüksek enerjiyle önde basarak oyuna başladı. Ancak saha içi organizasyonu ve hücum üretkenliği yetersiz kaldı. Berat'ın her pozisyonda gereksiz yere iki stoper Baniya ve Denswil'in arasına girmesi orta sahadaki aritmatiği bozduğu gibi takımının orada eksik kalmasına neden oluyor. Onuachu gibi güçlü ve uzun bir santrforun varsa oyunu genişletip, sete çevirip, her iki kanattan ikili üçlü kombinasyonlarla ve kenar ortalarıyla topla buluşturmalısın ki santrfor pozisyona girsin ve gol üretsin. Ben hocaların Bardhi sevdasını da anlamış değilim. Bu kadar kötü oynayıp 85 dakika oyunda kalması çok enterasandı. Trabzonspor pozisyon üretmekte, hücumda çoğalmakta zorlanırken sahalarımızda ender görülen bir olay yaşadık. Alanyaspor kendi kalesine hem asist, hem de gol yaptı. Bordo-mavililer, son anlarda iki hızlı hücum çıkışıyla pozisyon yakaladı ancak iki doğru ofsayt kararıyla goller iptal edildi. Her şeye rağmen bordomavililer oyunu erteleyip skoru aldılar.

Abdullah Avcı'nın ilk maçında galibiyetle tanışması hem onun hem de takımının moral ve motivasyonu açısından çok kritikti. Oynanan oyunda tabii ki eksikler vardı ancak kısa sürede hocanın tüm sorunlara çözüm bulması imkansız. Bordo-mavililer kötü oyuna rağmen alınan 3 puanın kıymetini bilmeli. "Lig yarışında ben de varım" diyebilmek için çok sıkı çalışıp bir an önce de gelişim göstermeliler.