Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Trabzonspor Hırvat Oyuncu Toma Basic ile Anlaşma Sağladı

Trabzonspor, Lazio forması giyen Hırvat oyuncu Toma Basic ile anlaşma sağladı. Transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor, Toma Basic'in transferine önemli yol katetti. 26 yaşındaki orta saha oyuncusu, Lazio ile 69 resmi maça çıktı, 2 gol ve 2 asistlik performans sergiledi. Türkiye'de transferin sona ermesiyle birlikte Basic'in Trabzonspor'a transfer olma ihtimali yüksek görülüyor.

Yayın Tarihi: 05.09.2023 15:05
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Trabzonspor Hırvat Oyuncu Toma Basic ile Anlaşma Sağladı

İtalyanlar Duyurdu! "Trabzonspor Hırvat Oyuncu ile Anlaşma Sağladı"

Transfer çalışmalarına hız veren ve Berat Özdemir'i kadrosuna katan Trabzonspor için flaş bir iddia ortaya atıldı. Trabzonspor'un, Lazio forması giyen Hırvat oyuncu Toma Basic ile anlaşma aşamasına geldiği öne sürüldü.

İtalyan basınında yer alan habere göre Trabzonspor, Toma Basic ile anlaşma sağladı. Aynı haberde bordo mavili ekibin, Lazio'yu ikna etmek için görüşmelerini sürdürdüğü kaydedildi.

26 yaşındaki merkez orta saha oyuncusu, Ağustos 2021'de Bordeaux'tan 7 milyon 100 bin Euro bonservis bedeli karşılığında Lazio'ya transfer olmuştu.

Lazio ile Haziran 2026'ya kadar sözleşmesi bulunan Toma Basic, İtalyan ekibi ile bu zamana dek 69 resmi maça çıktı; 2 gol ve 2 asistlik performans sergiledi.

Transfer Döneminde Trabzonspor Hareketli

Transfer döneminin hareketli takımlarından Trabzonspor'da sıcak gelişmeler yaşanıyor. Orta saha hattını Batista Mendy ve Berat Özdemir ile güçlendiren bordo mavililer, flaş bir transfere daha imza atmak üzere. Bjelica'nın raporuna göre transfer çalışmalarını yürüten bordo mavili yönetim İtalya'dan sürpriz bir isme kancayı taktı. Corriere dello Sport'un haberine göre, bordo mavililer Lazio'dan Toma Basic ile ilgileniyor. Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek olan İtalyan ekibi Hırvat orta saha oyuncusunu listeye dahil etmedi. Sarri'nin gelecek planları arasında yer almayan 26 yaşındaki orta sahanın transferi için Trabzonspor önemli yol katetti. Türkiye'de transferin 15 Eylül'de sona ermesiyle birlikte oyuncunun Trabzonspor'a transfer ihtimali yüksek görülüyor. Geçtiğimiz sezon Lazio'da 32 maça çıkan Basic, 1 gol katkısı sağladı. Kariyerinde Rudes, Hajduk Split, Bordeaux ve Lazio formalarını giyen 26 yaşındaki oyuncu Hırvatistan Milli Takımı'nda 2 maçta görev aldı. Lazio kulübüyle 2026 yılına kadar sözleşmesi bulunan oyuncunun piyasa değeri 6 milyon euro olarak gösteriliyor.

Toma Basic Kimdir?

Lazio takımında Orta Saha mevkinde forma giyen Toma Basic, 25 Kasım 1996 tarihinde dünyaya gelmiştir. 190 cm boyunda ve 82 kilo olan Toma Basic, Sağ ayağını kullanmaktadır.