Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Trabzon'da Sel ve Taşkınlar: Vali Yıldırım'dan Açıklamalar

Trabzon Valisi, Sürmene'deki sel sonrası durum hakkında bilgi verdi, kayıp vatandaş için arama çalışmaları sürüyor.

Yayın Tarihi: 21.09.2024 00:35
Güncelleme Tarihi: 21.09.2024 00:35

Trabzon'da Sel ve Taşkınlar: Vali Yıldırım'dan Açıklamalar

Trabzon'da Sel Felaketi Üzerine Vali Yıldırım'dan Bilgilendirme

Trabzon'un Sürmene ilçesinde meydana gelen yoğun yağışlar sonrası taşkın ve heyelanlar oluştu. Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Sürmene'de bir vatandaşımızdan haber alamadığımızı biliyoruz. Bu vatandaşımız taşkın sırasında işitme engelli olduğu için cep telefonu taşımıyordu. Kendisine ulaşmaya gayret ediyoruz," ifadelerini kullandı.

Yağışların Etkileri ve Çalışmalar

Yıldırım, Sürmene'nin Çavuşlu Mahallesi'nde oluşan su birikintilerinin ardından 4 aracın tahliye edildiğini, can kaybının yaşanmadığını belirtti. Ayrıca, 10 iş yerinin zemin katlarının su altında kaldığını ancak bunların da boşaltıldığını dile getirdi.

Yıldırım, "Sürmene'de büyük bir sıkıntı yok ancak kayıp vatandaşımız için AFAD, belediye, jandarma ve emniyet ekiplerimiz arama çalışmalarına devam ediyor. Ümidimiz o ki en kısa sürede kendisinden güzel bir haber alırız," diyerek umutlarını da dile getirdi.

Yol Açma Çalışmaları Devam Ediyor

Yanbolu Vadisi'ndeki yol açma çalışmalarının sürdüğünü aktaran Yıldırım, "Birçok vatandaş yollarda kalmıştı. Onlar şu an evlere sığınmış durumda. Ekiplerimiz, her alanda çalışarak vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamaya gayret ediyor," dedi.

Gelecek Yağışlar ve Alarm Durumu

Vali Yıldırım, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre yağışların azalmaya başladığını, sarı kod uyarısının kaldırıldığını belirtti. Bütün ekiplerin teyakkuzda olduğu bilgisini verirken, "Büyükşehir Belediyemiz, DSİ ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ile ilçe belediyelerimizin tüm ekipleri olay bölgelerinde çalışmalara devam ediyor," şeklinde konuştu.

Araklı'daki Su Sorunu Hakkında

Vali Yıldırım, Araklı'da dağlardan gelen suyun denize ulaşmasıyla ilgili soruya da yanıt verdi. Bu sorunun, şehrin yapısıyla ilgili olduğunu belirtirken, "Büyükşehir ve ilçe belediyeleri gerekli değerlendirmeleri yapacaktır. Bu tür sorunlarla zaman zaman karşılaşabiliyoruz. AFAD ile işbirliği yaparak çözümler geliştireceğiz," dedi.

Vali Yıldırım, yaşanan bu afetin ardından şu ana kadar can ve mal kaybı yaşanmıyor olması nedeniyle şükrettiklerini sözlerine ekledi.

Trabzon'un Arsin ilçesinde sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Heyelan nedeniyle ilçede Özlü ve...

Trabzon'un Arsin ilçesinde sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Heyelan nedeniyle ilçede Özlü ve Çardaklı mahallelerine ulaşımı sağlayan yolun bir kısmı da çöktü.