Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Topuk Çatlağını Yumuşatmanın Doğal Yolları

Topuk çatlağı, ayaklarda acı ve ağrıya neden olan bir sorundur. Yanlış ayakkabı tercihi ve uzun süre ayakta durmak topuk çatlağına neden olan en büyük etkenlerdir. Piyasada bulunan kremlerin etkili olmaması durumunda, topuk çatlağını yumuşatmanın en etkili yolu doğal kaynaklara başvurmaktır. Ayakları ılık suda bekletmek ve vazelin ve limon karışımını kullanmak çatlak topukları yumuşatmada etkili bir yöntemdir. Topuk çatlağını tedavi etmek için vazeline limon suyu ekleyerek oluşturulan karışımı çatlak topuklara sürmek ve gece boyunca çorap giyerek bekletmek, topuk çatlağını yumuşatmada etkili bir yöntemdir.

Yayın Tarihi: 09.10.2023 21:30
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Topuk Çatlağını Yumuşatmanın Doğal Yolları

Topuk Çatlağının Nedenleri

Topuk çatlağı, ayaklarda acı ve ağrıya neden olan bir sorundur. Yanlış ayakkabı tercihi ve uzun süre ayakta durmak topuk çatlağına neden olan en büyük etkenlerdir.

Topuk Çatlağını Giderme Yöntemleri

Piyasada bulunan kremlerin etkili olmaması durumunda, topuk çatlağını yumuşatmanın en etkili yolu doğal kaynaklara başvurmaktır. Ayakları ılık suda bekletmek ve vazelin ve limon karışımını kullanmak çatlak topukları yumuşatmada etkili bir yöntemdir.

Topuk Çatlağına Limonlu Tarif

Topuk çatlağını tedavi etmek için vazeline limon suyu ekleyerek oluşturulan karışımı çatlak topuklara sürmek ve gece boyunca çorap giyerek bekletmek, topuk çatlağını yumuşatmada etkili bir yöntemdir.