
Tolunay Kafkas, Fatih Tekke'yi Değerlendirdi
Eski milli futbolcu Tolunay Kafkas, 'Spor Söyleşileri' programında Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Fatih Tekke'nin Oyun Planı
Kafkas, Fatih Tekke'nin genç jenerasyonun en iyi çalıştırıcılarından biri olduğunu belirterek, bu süreçte futbolseverlerin tahammül göstermesi gerektiğine dikkat çekti. Kafkas, sözlerine şöyle devam etti: "Ne yapmaya çalıştığını anlamak çok önemli. Trabzonspor, bir dalgalanma sürecinden geçiyor; bu da her kulübün başına gelebilecek durumlar arasında."
Teknik Direktör Değişiminde Dikkatli Olunmalı
Kafkas, büyük kulüplerin teknik direktör değişikliğine gitmesinin sıkça yapılmaması gerektiğini vurgulayarak, "Teknik adama sahip çıkmak lazım. Trabzonspor'un istediği oyun anlayışında bir takım oluşturmak şart." diye konuştu.
Yabancı Oyuncu Sayısı Üzerine Görüşler
Yabancı futbolcu sayısının fazla olmasının altyapı gelişimini olumsuz etkilediğini dile getiren Kafkas, "Altyapı emek istiyor, çaba ve zaman gerektiriyor. Genç oyuncu gelişimi uzun süreli işlerdir; bu yüzden burada daha fazla değer vermeliyiz." ifadesini kullandı.
Altyapının Önemi ve Gelecek Beklentileri
Kafkas, Trabzonspor'un 19 Yaş Altı Takımı'nın UEFA Gençlik Ligi'ndeki başarısına da dikkat çekerek, "Trabzonlu oyuncuların varlığı, Trabzonspor'un en önemli etkenidir." dedi. Ayrıca, Güngör Şahinkaya'nın genç yetenekler çıkaracağına inandığını sözlerine ekledi.
Kafkas'ın Trabzonspor ile İlişkisi
Son olarak, Trabzonspor'daki teknik direktörlük görevinden ayrılışıyla ilgili bir soruya yanıt veren Kafkas, "Hiç kimse bu şehrin sevgisini, bu kulübün sevgisini benim elimden alamaz." diye belirtti ve kulüp için olan bağlılığını vurguladı.
Trabzon Büyükşehir Belediyesince Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Spor Söyleşileri" programına katılan eski milli futbolcu Tolunay Kafkas, konuşma yaptı.
Trabzon Büyükşehir Belediyesince Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Spor Söyleşileri" programına katılan eski milli futbolcu Tolunay Kafkas, konuşma yaptı.