Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Tokat'ta Sahte Altın Skandalı: 2 Yabancı Uyruklu Tutuklandı

Tokat'ta sahte altın satışı yapan yabancı uyruklu iki kişi, emniyet güçleri tarafından tutuklandı. Olayla ilgili detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 30.09.2024 19:17
Güncelleme Tarihi: 30.09.2024 19:17

Tokat'ta Sahte Altın Skandalı: 2 Yabancı Uyruklu Tutuklandı

Tokat'ta Sahte Altın Ticaretine Geçit Yok

Tokat'ta, kuyumcuları hedef alan dolandırıcılara karşı düzenlenen operasyon sonucunda, yabancı uyruklu iki kişi tutuklandı.

Dolandırıcılık Operasyonu Başlatıldı

Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, bazı şüphelilerin sahte altın satarak haksız kazanç elde ettiğine dair bilgiler aldı. Bu doğrultuda, kapsamlı bir çalışma başlatıldı.

Gözaltına Alınan Şüpheliler

Yapılan araştırmalar neticesinde, S.Q. (32) ve onunla birlikte hareket eden F.Y. isimli kadın, şehir merkezinde bulunan bir kuyumcuya sahte bilezik sattıkları tespit edildi. Ayrıca başka bir kuyumcuya da altın satma girişiminde bulundukları belirlendi.

Sahte Altınlar Ele Geçirildi

Kıyafetleri ve araçlarında yapılan aramalarda, toplamda 34 adet sahte bilezik ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Bu olay, dolandırıcılığa karşı yürütülen mücadelenin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Tokat’ta bir kuyumcuya sahte altın satan, bir başka kuyumcuya ise satma girişiminde bulunan 1’i...

Tokat’ta bir kuyumcuya sahte altın satan, bir başka kuyumcuya ise satma girişiminde bulunan 1’i kadın 2 kişi tutuklandı. Gözaltına alınan zanlıların üzerinde ve araçlarında yapılan aramada 34 sahte bilezik ele geçirildi.