Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Tofaş'ın Yeni Modeli Degodi Lark: Özellikler ve Fiyatı

Tofaş'ın yıllar sonra farklı bir model çıkaracak olması heyecan verici bir gelişme. Yeni modelin ismi Degodi Lark ve iç kısımda birçok yenilik sunuyor. Otomobilin dış görünümünde büyük bir değişiklik olmasa da, iç kısımda analog klima, sürücü yolcu airbag sistemi, dijital ekran gibi özellikler bulunuyor. Degodi Lark'ın modern bir Tofaş Şahin modeli olduğu düşünülüyor. Otomobilin tanıtımı 2024'ün Şubat ayında yapılacak ve fiyatı 25 bin dolar civarında olması bekleniyor.

Yayın Tarihi: 10.09.2023 21:11
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Tofaş'ın Yeni Modeli Degodi Lark: Özellikler ve Fiyatı

Tofaş'ın Yeni Modeli Degodi Lark: Özellikler ve Fiyatı

Şu sıralar otomobil dünyasında renkli gelişmeler yaşanıyor. Bunlardan en heyecan verici olanı ise Tofaş’ın yıllar sonra farklı bir model çıkaracak olması. Yeni modelin ismi ise Degodi Lark.

Bilindiği üzere Tofaş hali hazırda kuş serisi modellerini bazı ülkelere satmıştı. Bu ülkeler arasında Mısır ve Etiyopya da bulunuyordu. Etiyopya yıllar önce Şahin modelini direkt olarak montajlayıp satışa sunmuştu. Şimdi ise işi bir tık daha ileti götürerek kendi modelleri Degodi Lark’ı üretiyorlar.

Hemen baştan belirtelim. Degodi Lark Etiyopya’ya özel endemik bir kuşun ismi. Yani Etiyopya da Türkiye’deki kuş isimleri fantezisini devam ettirmiş gibi görünüyor.

Tofaş isminin yerini ise DOCC almış. Zaten eski dönemdeki Şahinler de Holland DOCC markası adı altında üretilmişti.

Otomobilin dış görünümünde büyük bir yenilik olmayacak. Asıl önemli nicelikler ise iç kısımda bizleri bekliyor olacak.

Analog klima, sürücü yolcu airbag sistemi, 5 inçlik dijital ekran, geri görüş kamerası, ön arka park sensörleri ilk dikkat çeken özellikler.

Genele baktığımıza aslında Degodi Lark’ın modern bir Tofaş Şahin modeli olduğunu varsayabiliriz. Otomobilin geliştirme sürecinin devam ettiği ve bir aksilik çıkmazsa 2024’ün Şubat ayında tanıtılacağı belirtiliyor. Otomobilin fiyatının ise 25 bin dolar civarında olması bekleniyor.

Elbette yine de bekleyip göreceğiz. Kim bilir belki Tofaş Degodi Lark Türkiye’de de satışa çıkar.