Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Tofaş Şahin Yeniden Türkiye Yollarında

Türkiye'nin en popüler otomobillerinden biri olan Tofaş Şahin, Etiyopya'da üretilmesinin ardından Türkiye yollarına geri döndü. Etiyopya'da büyük ilgi gören bu otomobiller, Türkiye'deki sıfır otomobil talebi ve Şahin'in hala yollarda olması nedeniyle büyük ilgi görüyor. İkinci el piyasasında da talep gören Şahinler, yüksek fiyatlarla satışa çıkıyor.

Yayın Tarihi: 01.07.2023 14:26
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Tofaş Şahin Yeniden Türkiye Yollarında

Tofaş Şahin Geri Döndü

Türkiye'nin en popüler otomobillerinden biri olarak bilinen Tofaş Şahin, büyük bir geri dönüş yaptı. Etiyopya'da 2023 yılının başından bu yana üretilmesinin ardından, yeni Şahin nihayet Türkiye yollarına çıktı ve birçok hayranını heyecan içinde bıraktı.

Üretim Hakları Satıldı

Bilindiği üzere Türkiye, Tofaş Şahin'in üretim haklarını Mısır ve Etiyopya'ya satmıştı. Mısır 2007, Etiyopya ise 2012 yılına kadar bu otomobillerin üretimine devam etti. Sonrasında çip krizi ile birlikte Etiyopya, Şahin'i tekrar üretmek için harekete geçti.

Etiyopya'da İlk Satışlar

Etiyopya'da Şahin üretimine dair hazırlıklar bu yılın başından beri devam ediyordu ve ilk otomobiller Mart ayı ile birlikte satışa sunuldu. Etiyopya'da büyük ilgi gören bu otomobiller şimdi de Türkiye yollarına çıkmaya hazırlanıyor.

Türkiye'deki Talep

Türkiye'de sıfır otomobillerin marka model fark etmeden yok satması ve Tofaş Şahin'in hala yollarda olması ve büyük talep görmesi, Etiyopya'nın Şahin'i Türkiye'den ithal etme planları yapmasının başlıca sebepleri arasında yer alıyor.

İkinci El Piyasası

Etiyopya'da satın alınıp Türkiye'ye getirilen 2023 model Tofaş Şahinler, ikinci el ilan sitelerinde yer almaya başladı. Ancak fiyatlar oldukça yüksek seviyede. Örneğin, bir ilan sitesinde 700 bin TL fiyat etiketiyle satışa çıkan bir Şahin ilanı kısa süre sonra kaldırıldı.

Makul Fiyat

Etiyopya'daki fiyat göz önüne alındığında, 2023 model Tofaş Şahin'in Türkiye fiyatının vergiler dahil 350 bin TL gibi bir seviyede olacağı tahmin ediliyor. Ancak otomobilin 2002 kasasından çok da farklı olmadığı ve bazı eksikliklerinin olduğu da belirtilmeli.