Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: KOBİ Kredilerindeki Daralma Ülkeye Olumsuz Yansıyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, KOBİ kredilerindeki daralmanın ülkenin ve sektörlerin tamamına olumsuz etkileri olduğunu belirtti. Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin önceliğinin mevcut üretim kapasitesini korumak olduğunu ve ticari kredilerin aniden ve sert bir şekilde kesilmemesi gerektiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 26.07.2023 19:36
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: KOBİ Kredilerindeki Daralma Ülkeye Olumsuz Yansıyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, KOBİ kredilerinde yaşanan daralmanın ülkenin ve sektörlerin tamamına olumsuz etkileri olduğunu belirtti.

Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin önceliğinin mevcut üretim kapasitesini korumak olduğunu ve ticari kredilerin aniden ve sert bir şekilde kesilmemesi gerektiğini vurguladı.

Sanayinin Payı Artıyor

Hisarcıklıoğlu, milli gelir içinde sanayinin payının son 20 yılın en yüksek düzeyine ulaştığını söyledi. Ayrıca, son 20 senede OSB sayısının 191'den 393'e yükseldiğini ve imalat sanayi ihracatının 240 milyar doları aşarak rekor kırdığını belirtti.

Türkiye'nin Otomobili Projesi

Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin Otomobili projesini 6 yıl önce başlattıklarını ve Togg ile sadece otomobil üretmekle kalmadıklarını ifade etti. Togg'un yurt içi satışlarında üretimin 6 katından fazla talep olduğunu ve seneye ihracata başlayacaklarını söyledi.

Vergi Sisteminde Reform İhtiyacı

Hisarcıklıoğlu, vergi sisteminde reform yapılması gerektiğini ve KDV sistemine ilişkin düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, gelir vergisi basamaklarının yeniden düzenlenmesi gerektiğini ifade etti.