Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Titanik Enkazıyla İlgili Trajik Ayrıntılar Ortaya Çıktı

Titanik enkazıyla ilgili trajik ayrıntılar ortaya çıkarken, Malta ve İtalya U19 futbol takımları hazırlıklarını sürdürüyor.

Yayın Tarihi: 03.07.2023 10:38
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Titanik Enkazıyla İlgili Trajik Ayrıntılar Ortaya Çıktı

Titanik Enkazı ve Yolcuları

Titanik'in enkazını görmek isteyen turistleri taşıyan ancak Atlas Okyanusu'na dalış yaptığı sırada gerçekleşen ani bir patlama nedeniyle 5 kişiye mezar olan Titan hala dünya gündeminde...ABD'li New York Times gazetesinde yer alan habere göre, Titan'ın ölüme mahkum 5 yolcusu son anlarını biyolüminesan deniz canlılarına bakarak ve en sevdikleri müzikleri dinleyerek geçirdiler.

Trük Ayrıntılar Su Yüzüne Çıktı

Titan'ın en genç yolcusu 19 yaşındaki Süleyman ve babası Şahzade Davud'un ailesi New York Times'a ölüm yolculuğunun ailenin 111 yıllık enkaza olan takıntısının bir sonucu olduğunu anlatırken, yolcuların son anlarıyla ilgili trajik ayrıntılar su yüzüne çıktı.

Titanik Merakı ve Gezi Planları

Davud ailesinin Titanik merakı ilk olarak 2012 yılında Singapur'da ziyaret ettikleri bir sergi ile başladı. 2019'da Grönland'a yaptıkları bir gezide Titanik'i yok eden buzullar ilgilerini çekti. Şahzade Davud'un karısı ve Süleman'ın annesi Christine tam da bu noktada Titanik'in enkazına geziler düzenleyen OceanGate'in reklamlarını gördü. Christine'in planlanan gezide milyarder eşine eşlik edecekti ancak o sırada araya pandemi girdi ve ziyaret yeniden planlandığında onun yerini oğlu aldı.

Rutinler ve Son Anlar

Christine'in anlattıklarına göre Titan'ın yolcuları, küçük odalardaki ranzalarda kalıyordu, yemeklerini tepsilerde yiyor, her sabah 7'den akşam 7'ye kadar toplantılara katılıyor ve rutin olarak Titanik filmini izliyorlardı. Yolculuk sırasında denizaltının ışıkları kapalı olacak ve yolcular biyolüminesan deniz canlılarını izleyip sevdikleri müzikleri dinleyeceklerdi.

İtalya U19 ve Malta U19 Hazırlıkları

UEFA İcra komitesi tarafından 19 Nisan 2021'de U19 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı organize edecek ülke olarak Malta açıklandı. Ev sahibi Malta hâliyle elemelere katılmadı, hazırlık maçları yaparak turnuvaya hazırlandı. İtalya ise elemelerin ilk etabında Polonya, Estonya ve Bosna Hersek'in bulunduğu 5. Grup'ta 3. olarak Elit Tur'a yükseldi.