Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Titanik Enkazına Dalan Denizaltı Kayboldu

Titanik enkazına dalış yapan denizaltı kayboldu. 5 kişinin hayatını kaybettiği faciayla ilgili en çok dikkat çeken olay, Deborah Grattan'ın yıllar önce rüyasında bu olayı önceden tahmin etmiş olması oldu. Denizaltı faciası, çılgınca atlayışlarla karşılaştırıldı.

Yayın Tarihi: 23.06.2023 14:49
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Titanik Enkazına Dalan Denizaltı Kayboldu

Denizaltı Faciası

21 Haziran 2023 tarihinde, ünlü Titanic batığını ziyaret etmekte olan denizaltı, dalışından yaklaşık 1 saat 45 dakika sonra kayboldu. Amerika Birleşik Devletleri Sahil Güvenliği, Titanik gemisinin enkazına düzenlenen turistik turda kaybolan Titan adlı küçük denizaltında patlama meydana geldiğini ve 5 kişinin de yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Rüyasında Tahmin Etmişti

Denizaltı faciasıyla ilgili en çok dikkat çeken olay, 1 Kasım 2013 tarihli bir Facebook paylaşımında Deborah Grattan'ın bu olayı önceden tahmin etmiş olması oldu. Deborah rüyasını Facebook'ta paylaşarak şunları yazmış; Rüyamda "Zengin fakat ahlaken kötü bir milyarderin, Titanik enkazına denizaltı seyahatleri düzenlemeye başladı. Tarihi enkazdan suyu pompalamak gibi hırslı ve dikkatsiz bir girişimde bulundu. Ancak, bu denizaltının ilk yolculuğunda, bu hırslı proje tıpkı Titanik'in ilk ve son seferinde olduğu gibi büyük bir felakete dönüştüğünü gördüm."

Çılgınca Atlayışlar

Titanik enkazına dalış yapan denizaltıdan daha çılgınca bir atlayış yüzyıl önce yapıldı. Bobby Leach 1911 yılında çelik bir varile atlayıp Niagara Şelalesi'na atladı. Bu cüretkay olay sırasında hem dizini hem çenesini kırdı. Ancak şanssız Bobby Leach, yıllar sonra portakal kabuğuna kabuğuna bastı ve kangrene bağlı komplikasyonlardan öldü! İngiliz vatandaşı Charles G. Stephens, kendi yaptığı fıçının içinde ölenlerden bir başkasıydı. Charles G. Stephens, tahta namlusunu denge için bir örs ile donattı. Güvenlik için kendini örse bağladı. Dalıştan sonra, namluda kalan tek parça Chuck'ın sağ koluydu. Robert Overcracker, Niagara Şelaleleri eşiğinde bir jet ski kullanıyor. 39 yaşındaki Robert Overacker, 1995 yılında Niagara Şelaleleri'nde bir jet ski ile uçurumun kenarından geçerken paraşütü açılmayınca düşerek öldü.