Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Titanik Enkazı İçin Yardım Teklifleri Kabul Edilmiyor

Titanik enkazı yakınlarında kaybolan denizaltının kurtarılması için yardım teklifleri reddediliyor. İngiltere merkezli derin deniz araştırma şirketi Magellan'ın uzaktan kumandalı gemi teklifi, mahsur kalan denizaltının çıkarılması için en uygun araç olarak gösteriliyor. ABD Sahil Güvenlik Teşkilatı'nın sadece 3.000 metreye kadar derinliğe inebilen bir gemi kullanmayı tercih etmesi eleştiriliyor.

Yayın Tarihi: 22.06.2023 15:27
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Titanik Enkazı İçin Yardım Teklifleri Kabul Edilmiyor

Magellan'ın Uzaktan Kumandalı Gemi Teklifi

İngiliz RMS Titanic, Inc şirketinin eski başkanı Bretton Hunchak, Salı günü The Telegraph ile yaptığı bir röportajda, İngiltere merkezli derin deniz araştırma şirketi Magellan'ın, 5.000 metreye kadar derin sulara inebilen uzaktan kumandalı bir gemiye sahip olduğunu söyledi. Hunchak, bu cihazın, mahsur kalan denizaltıyı çıkarma yeteneğine sahip olan tek hazır araç olabileceğini ifade etti.

ABD Sahil Güvenlik Teşkilatı'nın Yardım Teklifini Reddetmesi

Hunchak, ABD Sahil Güvenlik Teşkilatı'nın, Pazartesi gününden beri Channel Adaları'nda mahsur kalan Britanya gemisinin operasyona katılmasına izin vermediğini iddia etti. ABD yetkilileri, sadece 3.000 metreye kadar derinliğe inebilen bir New York merkezli gemiyi kullanmayı tercih ettiklerini belirtti. Titanik'in enkazı, denizin 3.810 metre altında yer alıyor. Hunchak, 'Neden her iki gemiyi de kullanmıyoruz? Ne kadar çok yardım alırsak, o kadar iyi. Bizi reddetmek, hayatları kurtarmak için sahip olduğumuz her seçeneği dışlamak anlamına geliyor. Bu insanlar yerine konulamazlar.'

ABD Sahil Güvenlik Teşkilatı'nın Açıklaması

Ancak, ABD Sahil Güvenlik Teşkilatı'ndan Kaptan Jamie Frederick, Britanya'nın operasyonda yardım teklifinin reddedildiğine dair herhangi bir bilgiye sahip olmadığını söyledi. Frederick, 'Sahneye getirilebilecek ekipman olduğunu biliyoruz,' dedi ve ekledi: 'Birleşik komutanlık, hangi ekipmana ihtiyacımız olduğunu belirlemek ve sonra oraya nasıl getireceğimizi planlamak üzerinde çalışıyor.'

OceanGate'a Ait Denizaltının Kaybolması

OceanGate'a ait bir derin deniz denizaltısı, Pazartesi günü Titanik'in enkazı yakınlarında kayboldu. Denizaltının beş yolcu taşıdığı ve bugün saat 14:08 itibariyle oksijenlerinin tükendiği bildiriliyor.

Dalgıçların Hayatta Olması Mümkün

ABD Sahil Güvenlik Teşkilatı, yaklaşık 20.000 kilometrekarelik bir alanı araştırdığını belirtti. Öte yandan, bir Kanada P-3 uçağı, sonar şamandıraları kullanarak, denizaltının kaybolduğu bölgeye yakın bir yerden gelen seslerin kaynağını belirledi. Bu durum, mahsur kalan dalgıçların hala hayatta olduğunu ve kurtarılabileceğini gösteriyor.