Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Titan Denizaltısının Titanik Enkazı ile İlgili Son Durumu

Atlantik Okyanusu'nda batan Titanik enkazını görmek için turistik bir tur düzenleyen OceanGate şirketinin Titan adını verdiği denizaltısı tüm dünyanın ilgisini çeken bir şekilde 18 Haziran'da kaybolmuştu. Enkaza 1.600 fit (488 metre) uzakta Titan denizaltısının içindeki 5 yolcusuyla birlikte “bir iç patlama” sonucunda parçalandığı tahmin edilmişti. Denizaltının 5 yolcusu Stockton Rush, Şehzade Davut ve oğlu Süleyman Davut, Hamish Harding ve Paul-Henri Nargeolet hayatını kaybetmişti. Kazadan 4 ay sonra Sahil Güvenlik denizaltının kalan parçalarını kurtarmak için yeni bir adım attı. TİTANYUM UÇ KAPAK BULUNDU Enkazın bulunduğu alanda denizaltının 6.7 metrelik titanyum uç kapağına ulaşıldı. Sahil Güvenlik'in Titan'ın Atlantik Okyanusu yüzeyinin altına derin bir dalış sırasında patlamasının ardından enkaz alanından insan kalıntıları da dahil olmak üzere kalan enkazları topladığını söyledi. Titan'ın enkazından başka varsayılan insan kalıntıları da dikkatle çıkarıldı ve ABD'li tıp uzmanları t

Yayın Tarihi: 11.10.2023 19:22
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Titan Denizaltısının Titanik Enkazı ile İlgili Son Durumu

Atlantik Okyanusu'nda batan Titanik enkazını görmek için turistik bir tur düzenleyen OceanGate şirketinin Titan adını verdiği denizaltısı tüm dünyanın ilgisini çeken bir şekilde 18 Haziran'da kaybolmuştu.

Enkaza 1.600 fit (488 metre) uzakta Titan denizaltısının içindeki 5 yolcusuyla birlikte “bir iç patlama” sonucunda parçalandığı tahmin edilmişti.

Denizaltının 5 yolcusu Stockton Rush, Şehzade Davut ve oğlu Süleyman Davut, Hamish Harding ve Paul-Henri Nargeolet hayatını kaybetmişti.

Kazadan 4 ay sonra Sahil Güvenlik denizaltının kalan parçalarını kurtarmak için yeni bir adım attı.

TİTANYUM UÇ KAPAK BULUNDU

Enkazın bulunduğu alanda denizaltının 6.7 metrelik titanyum uç kapağına ulaşıldı.

Sahil Güvenlik'in Titan'ın Atlantik Okyanusu yüzeyinin altına derin bir dalış sırasında patlamasının ardından enkaz alanından insan kalıntıları da dahil olmak üzere kalan enkazları topladığını söyledi.

Titan'ın enkazından başka varsayılan insan kalıntıları da dikkatle çıkarıldı ve ABD'li tıp uzmanları tarafından analiz edilmek üzere nakledildi.

ABD Donanması ile yapılan anlaşma kapsamında gerçekleştirilen kurtarma misyonu, Titanik'ten yaklaşık 1.600 fit (488 metre) uzakta okyanus tabanındaki ilk kurtarma operasyonlarının devamı niteliğindeydi.

Titanik Enkazının Son Durumu

Titanik’in Atlantik Okyanusu’ndaki enkazına araştırmacı ve turist taşıyan Titan adlı su altı aracı, içindeki 5 kişiyle birlikte 18 Haziran Pazar günü kaybolmuş ve daha sonra yüksek basınçla içeri doğru patladığı, içindeki 5 kişinin ise hayatını kaybettiği tespit edilmişti.

ABD Sahil Güvenliği, dün açıklama yaparak Titan’ın kalan enkazının okyanustan çıkartıldığını duyurdu.

Sahil Güvenliğe bağlı mühendislerin 4 Ekim'de Kuzey Atlantik Okyanusu deniz tabanında kalan Titan su altı aracının enkazını ve kanıtlarını çıkardığı, ismi açıklanmayan bir ABD limanına naklettiği belirtildi.

Titan’ın kalan enkazının analiz edilerek kazanın sebebinin araştırılacağı ve çıkartılan insan kalıntılarının ise adli tıp uzmanları tarafından inceleneceği ayrıca ifade edildi.

Sahil Güvenlik açıklamasında “Sahil Güvenlik Deniz Araştırma Kurulu, bu trajediyle ilgili kamuya açık bir duruşma öncesinde kanıt analizine ve tanık ifadelerini almaya devam edecektir” ifadelerine yer verdi.