Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Tırnak Batması: Nedenleri, Tedavisi ve Önlemler

Tırnak batması büyük acılar yaşatabiliyor. Ancak bu ağrılardan kurtulmanın çok basit yöntemleri var! Tırnak batması nedenleri, tedavisi ve önlemler hakkında bilgi alabilirsiniz.

Yayın Tarihi: 15.10.2023 00:05
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Tırnak Batması: Nedenleri, Tedavisi ve Önlemler

Tırnak Batması: Nedenleri, Tedavisi ve Önlemler

Tırnak batması büyük acılar yaşatabiliyor. Ancak bu ağrılardan kurtulmanın çok basit yöntemleri var! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Tırnak Batması Acısına Son

Ayaklarda yaşanan tırnak batması acısı insanların günlük hayatını büyük ölçüde etkiliyor. Özellikle sıcak havalarda zorluk yaşatan bu problem iltihaplandığı zaman daha kötü sorunlara yol açıyor. Genel anlamda ayak baş parmağında yaşanan tırnak batması iltihaplanmaya meyillidir ve tedavi edilmezse kemiklere kadar ilerleyebilir ve kalıcı sakatlık bile yaşanabilir.

Tırnak Batması Tedavisi

Birçok kurumda insanlar batan kısımları törpületiyor ancak bu geçici bir çözüm oluyor. Tırnak batmasını birçok güzellik merkezi pedikür ile azaltmaya çalışıyor ancak bu da çok hijyenik olmuyor. Tıbbi olarak steril şartların sağlanması gerekiyor. Enfeksiyon yaşandığı zaman bölge şişiyor, kızarıyor ve ağrı artıyor. Batık tırnak tedavisinin en güçlü tedavisi tırnak çekimi olarak biliniyor ancak bu da geçici bir çözüm oluyor. Tırnak batmasının kesin çözümü 10 dakika içinde lokal anestezi ile yapılan küçük bir müdahale ile yapılabiliyor. Tırnağın batan parçası tırnak yatağı ile birlikte ince bir şekilde çıkarılıyor. Tırnağın batan kenarında yatak daraltıldığı için bir daha aynı problem yaşanmıyor. Aynı zamanda tırnağın çekilmesine de gerek kalmıyor.

Tırnak Batması Önlemleri

Tırnak batması önlemek için düzgün tırnak kesimi, geniş ayakkabılar giyme, tırnak yatağını temiz tutma gibi önlemler alınabilir. Ayrıca, tırnak batması ağrılı ve kötüleşiyorsa bir uzmana başvurulmalıdır.