Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

TikTok'un Çocukların Zihinsel Gelişimine Zararları Nedeniyle Yasaklanması

Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikası Bakanlığı, TikTok uygulamasının çocukların zihinsel gelişimi ve sağlığına zarar verdiği gerekçesiyle ülkede yasaklanmasına karar verdi. Açıklamada, uygulamanın gençleri bağımlılığa sürüklediği ve duygusal durumlarını olumsuz etkilediği belirtildi. TikTok'un yasaklandığı diğer ülkeler arasında Hindistan, ABD, Kanada, Tayvan, Avrupa Parlamentosu, Britanya, Endonezya, Pakistan ve Afganistan bulunuyor.

Yayın Tarihi: 01.09.2023 14:58
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

TikTok'un Çocukların Zihinsel Gelişimine Zararları Nedeniyle Yasaklanması

Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikası Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada,

TikTok uygulamasının çocukların zihinsel gelişimi ve sağlığını olumsuz yönde etkilediği belirtilerek, çok sayıda sivil toplum kuruluşundan şikayetlerin geldiği ifade edildi. Uygulamanın kullanıcıları kısa kliplerden oluşan sanal dünyaya sürüklediği ve bazı gençlerin bu videoları tekrarlamaya çalıştığı vurgulandı. Bu tür içeriklerin bağımlılığa neden olduğu ve gençlerin duygusal durumunu olumsuz etkilediği belirtildi. Bakanlık, bu şikayetleri dikkate alarak TikTok'un ülkede yasaklanması kararı aldı ve Dijital Kalkınma Bakanlığı'na başvurdu. Yasak kararının jeopolitik amaç taşımadığı, sadece çocukların ahlaki eğitimlerini ve psikolojik sağlıklarını korumak amacıyla alındığı vurgulandı.

TikTok'un yasaklandığı diğer ülkeler arasında Hindistan, ABD, Kanada, Tayvan, Avrupa Parlamentosu, Britanya, Endonezya, Pakistan ve Afganistan bulunuyor.