Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

TikTok'ta Yapay Zeka ile Canlandırılan Öldürülen Çocukların Videoları Paylaşılıyor

Cinayet sonucu hayatını kaybeden bebek ve çocukların yapay zekayla canlandırıldığı ve konuşturulduğu videolar sosyal paylaşım sitesi TikTok'ta paylaşılıyor. TikTok yetkilileri, videoların tamamını tespit etmelerinin mümkün olmadığını savunuyor.

Yayın Tarihi: 06.09.2023 11:07
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

TikTok'ta Yapay Zeka ile Canlandırılan Öldürülen Çocukların Videoları Paylaşılıyor

TikTok'ta Yapay Zeka ile Canlandırılan Öldürülen Çocukların Videoları Paylaşılıyor

Cinayet sonucu hayatını kaybeden bebek ve çocukların yapay zekayla canlandırıldığı ve konuşturulduğu videolar sosyal paylaşım sitesi TikTok'ta paylaşılıyor. Çocukların yakınlarının izni olmadan üretilen ve paylaşılan bu videolarda çocuklar ve bebekler nasıl öldürüldüklerini anlatıyor. TikTok yetkilileri, videoların tamamını tespit etmelerinin mümkün olmadığını savunuyor.

Çocukların yapay zeka ile oluşturulmuş videolarının platformunda paylaşılmasını mart ayında yasaklayan TikTok, yasağın devreye girmesinden bu yana çocuk cinayeti videolarının yayılmaya devam ettiğini ortaya koyan BBC araştırmasına göre, bu tür içerikler hala platformda paylaşılıyor.

Yapay zeka yazılımlarının gittikçe daha erişilebilir hale gelmesi, bu videoların üretilmesine imkan tanıyor. Yazılımlar sayesinde kolaylıkla bir insan figürü oluşturup ona belli bir metni söyletebiliyorsunuz. Videoları yapanlar anonim olsa da BBC, yapımcılardan birinin Londra'da yaşayan Ritul adlı bir erkek öğrenci olduğunu tespit etti.

Video Platformu TikTok, Olayları Nasıl Açıklıyor?

TikTok, çocukların yapay zeka ile oluşturulmuş videolarının platformunda paylaşılmasını yasaklamasına rağmen, bu tür rahatsız edici içeriklerin hala yer alabildiğini kabul ediyor. Ancak şirket, bu tür içerikleri tespit ettikçe kaldırdıklarını ve platformlarında bu tür içeriklere yer olmadığını belirtiyor.

TikTok yetkilileri, videoların tamamını tespit etmelerinin mümkün olmadığını savunuyor ve platformunda yayımlanan her şeyi yakalayamayacaklarını açıkça ifade ediyor. Ancak kullanıcılar tarafından şikayet edilen ve rahatsız edici içerikler olarak belirlenen videoların kaldırılması için çalışmalarını sürdürdüklerini vurguluyorlar.