Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

TİKA ve TÜİK'ten İstatistik Alanında İşbirliği Anlaşması

TİKA ve TÜİK, istatistik kapasitelerini güçlendirmek için işbirliği mutabakat zaptı imzaladı.

Yayın Tarihi: 22.10.2024 09:53
Güncelleme Tarihi: 22.10.2024 09:53

TİKA ve TÜİK'ten İstatistik Alanında İşbirliği Anlaşması

TİKA ile TÜİK Arasında İstatistik İşbirliği Anlaşması İmzalandı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) arasında istatistik alanında işbirliğini geliştirmek amacıyla bir mutabakat zaptı imzalandı. Bu protokolle, iki kurum arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi hedefleniyor.

Protokol İmza Töreni

Protokol imza törenine TİKA Başkanı Serkan Kayalar ve TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya katıldı. Kayalar, bu mutabakat zaptının iki kurumun uluslararası alanda bilgi ve tecrübesinin faydalanıcı ülkelere aktarılmasına olanak tanıyacağını belirtti.

Ortak Etkinlikler ve Eğitim Programları

Protokol çerçevesinde, yurt içinde ve dışında çeşitli eğitim programları, çalışma ziyaretleri, ve çalıştaylar düzenlenecek. Bu sayede, istatistik kapasitelerini artırmak isteyen ülkelerle teknik işbirliği sağlanacak.

Geçmişteki İşbirlikleri

TİKA ve TÜİK'in işbirliği kapsamında, Moğolistan, Tacikistan, Türkmenistan, Tunus ve Vietnam gibi birçok ülkede istatistik eğitimi ve bilgi paylaşımı programları düzenlendi. Ayrıca, Ağustos 2024'te Özbekistan'da gerçekleştirilecek eğitim programıyla 45 kursiyere istatistik alanında eğitim verileceği bildirildi.

Gelecek Projeler

Buna ek olarak, Cibuti'de "İstatistikte Kurumsal ve Dijital Dönüşüm" eğitimi verilmesi planlanıyor. TÜİK Başkanı Çetinkaya, Türkiye'nin istatistik alanındaki bilgi ve tecrübesinin ulusal istatistik sistemlerini geliştirmek isteyen ülkelerle paylaşılacağını ifade etti.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) arasında, istatistik alanında iş birliğinin geliştirilmesi ve teknik yardım faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla mutabakat zaptı imzalandı. Protokol imza törenine, TİKA Başkanı Serkan Kayalar (sağda) ile TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya (solda) katıldı.