Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

THY Uçak Finansmanında Yenilik: Çin Yuanı ile İlk Kez

Türk Hava Yolları, Çin yuanı ile uçak finansmanı gerçekleştiren ilk hava yolu şirketi olarak sektörde yeni bir dönem başlattı.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 11:58
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 11:58

THY Uçak Finansmanında Yenilik: Çin Yuanı ile İlk Kez

THY'nin Önemli Başarısı

Türk Hava Yolları (THY), Çin Halk Cumhuriyeti dışındaki ilk hava yolu şirketi olarak Çin yuanı döviz cinsi ile uçak finansmanı sağladı. THY Basın Müşavirliği tarafından yapılan duyuruda, şirketin elde ettiği döviz gelirleri ve doğal riskten korunma stratejileri sayesinde finansman portföyüne yeni bir para birimi eklediği belirtildi.

Finansman Detayları

Bu yıl mayıs ve temmuz aylarında THY'nin filosuna eklenen 3 Airbus A350 tipi uçağın finansmanı, AVIC International Leasing ve CCB Financial Leasing tarafından Çin yuanı ile gerçekleştirildi. Böylece, THY, finansman portföyünü coğrafi ve para birimi açısından genişletmiş oldu.

Prof. Dr. Ahmet Bolat'ın Açıklamaları

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, bu finansman yönteminin bir yenilik olduğuna dikkat çekti. Bolat, "THY olarak uçak finansmanı alanında elde ettiğimiz başarılarla birlikte, Çin dışında ilk kez Çin yuanı ile finansman gerçekleştiren hava yolu olduk. Çeşitli para birimlerini kullanarak kur riskini minimize edip, maliyetleri düşürmeyi amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Küresel Başarı ve Ödüller

THY, uçak finansmanı ekibi ile dünya genelinde birçok ödül kazanmış durumda. Son on yıl içerisinde gerçekleştirdiği yaklaşık 16 milyar dolar değerindeki finansman işlemlerine 30'dan fazla uluslararası ödül ekledi. Bu başarılar, THY'nin sektördeki yenilikçi yaklaşımının ve kurumsal güveninin bir kanıtıdır.