Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Threads Logosu ve Anlamı

Threads'in logosu, kullanıcı adlarının başında kullanılan "@" sembolünden türetilmiştir ve Tamil alfabesinden esinlenerek tasarlanmıştır. Logo, kullanıcının adını ve bireysel bağımsızlığını temsil eden bir sembol olarak kabul edilir.

Yayın Tarihi: 11.07.2023 07:12
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Threads Logosu ve Anlamı

Threads Logosunun Anlamı

Threads'in logosunun kullanıcı adlarının başında kullanılan "@" üzerinden türetildiği belirtilmiştir. Logonun basit tasarımı, bir daireden geçen dikey bir çizgiden oluşuyor ve Instagram'ın sans serif yazı tipiyle modern ve şık bir görünüm kazanmıştır. Logo, kullanıcının adını ve bireysel bağımsızlığını temsil eden "@" sembolünden türetilmiştir. Ayrıca, logo bir ileti dizisi başladığında oluşan döngüyü yansıtan kesintisiz bir çizgi olarak yorumlanır.

Tamil Alfabesinden Esinlenme

Threads logosu, Tamil alfabesinden ilham alınarak tasarlanmıştır. Tamil alfabesi, Hindistan ve Sri Lanka'da konuşulan Tamil dilini yazmak için kullanılan bir yazı sistemidir. Logo, Tamilce harf olan "ம" (ma) harfine dayanmaktadır ve içinden dikey bir çizgi geçen bir daire şeklindedir. Bu şekil, Threads logosuna benzerlik göstermektedir. Threads logosu, "ma" harfinin basitleştirilmiş bir versiyonunu temsil ederek temiz ve modern bir görünüm sağlamaktadır.

Instagram Başkanının Görüşleri

Instagram başkanı Adam Mosseri, Threads logosunun Instagram Sans'ta, birinin kullanıcı adını temsil eden "@" sembolünden esinlenerek tasarlandığını belirtmiştir. Logo, Threads başladığında uygulamada görülen döngüden esinlenerek tek bir kesintisiz çizgidir.