Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Tesla, Çin'de Güncellenmiş Model Y'yi Piyasaya Sürdü

Tesla, yerel rakipleriyle rekabet edebilmek için Çin'de güncellenmiş bir Model Y piyasaya sürdü. Değişiklikler arasında hızlanma süresi, tekerlek tasarımı ve ortam aydınlatması bulunuyor. Modelin fiyatı ise aynı kaldı. Bu hamle, Tesla'nın Çin pazarında yerli rakipleriyle başa çıkabilmesi için önemli bir adım.

Yayın Tarihi: 02.10.2023 22:56
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Tesla, Çin'de Güncellenmiş Model Y'yi Piyasaya Sürdü

Tesla, Çin'de Güncellenmiş Model Y'yi Piyasaya Sürdü

Tesla, yerel rakipleriyle daha iyi rekabet edebilmek amacıyla Çin'de Model Y'nin geliştirilmiş konfigürasyonlara ve aynı başlangıç fiyatına sahip güncellenmiş bir versiyonunu piyasaya sürdü. Tesla Pazar günü WeChat hesabından yaptığı açıklamada, değişiklikler arasında hızlanma süresi, yeni bir tekerlek tasarımı ve ilave ortam aydınlatması bulunduğunu belirtti. Açıklamaya göre modelin fiyatı 263.900 yuan (Yaklaşık 36 bin dolar) olarak kaldı. Bu yıl 3 milyon araç satmayı hedefleyen BYD Co. gibi yerli rakiplerinin artan fiyat baskısıyla karşı karşıya olan ABD'li şirket için Model Y hamlesi çok ihtiyaç duyulan bir hamle. Özellikle Çinli elektrikli araç üreticileri Nio ve Xpeng'in de ürün gamlarını genişletmesi şirketin Çin pazarında alanını daraltan gelişmelerden biri olarak öne çıkmıştı. Tesla Eylül ayında Model 3 sedanı daha şık bir görünüm ve daha uzun menzil ile yenilerken, satışları artırmak için premium araçlarının fiyatlarını düşürmüştü.

Güncelleme ve Değişiklikler

Güncelleme derken geçtiğimiz haftalarda tanıtılan yeni Model 3 kadar büyük bir değişimden söz etmiyoruz. Şimdilik daha kısıtlı bir değişim yaşayan Model Y'deki asıl güncellemenin 2024 yılında yapılması bekleniyor. Dış tasarıma baktığımızda ilk olarak 19 inçlik jantların değiştiğini görmekteyiz. Orijinal gümüş renkli jantlar yerine yeni Model 3'teki gibi siyah jantlara geçiş yapılmış. Bunun yanı sıra iç mekandaki yeni 256 renk ambiyans aydınlatması ile kullanıcılar aracın ışığını kendi tercihlerine göre ayarlayabiliyor. Yine iç mekandaki ahşap kaplamanın yerini tekstil malzemesine bıraktığını da belirtelim. Tesla Model Y'nin performansında da bir iyileşme söz konusu. Yeni versiyonun 0-100 km/s hızlanması 5,9 saniye sürüyor. Normalde bu süre 6,9 saniye civarındaydı. Performanstaki bu iyileşmenin sadece standart versiyon için olduğunu belirtelim. Uzun menzil ve Performans versiyonlarında herhangi bir değişim yok. Menzil tarafında da Model Y'nin standart versiyonunun menzili CLTC normuna göre 545 km'den 554 km'ye yükselmiş. Uzun menzilli versiyonda ise 660 km'den 688 km'ye doğru yaklaşık 30 km gibi gözle görülür bir artış yaşanmış. Performans versiyonunun menzilinde ise herhangi bir değişim yok. Tesla Model Y'nin Çin'deki fiyatı 263.900 Yuan'dan (997 bin TL) başlıyor.