Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Tersane İstanbul: Tarih ve Modernizmin Buluşma Noktası

Bakan Uraloğlu, Tersane İstanbul Projesi'nin dev yatırımıyla tarihi mirası yeni bir yaşam alanı haline getirecek.

Yayın Tarihi: 01.09.2024 17:09
Güncelleme Tarihi: 01.09.2024 17:09

Tersane İstanbul: Tarih ve Modernizmin Buluşma Noktası

Tersane İstanbul'un Açılışı Gerçekleşti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Rixos Tersane İstanbul'un açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Tersane İstanbul Projesi, 1,3 milyar dolar yatırım bedeli ile kamu kaynakları kullanılmadan hayata geçiriliyor.

Projenin Kapsamı ve Önemi

Proje, 700 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olup, 45 yıllık işletme süresince Hazine’ye 1 milyar 346 milyon dolar kira geliri sağlamayı hedefliyor. Uraloğlu, Tersane İstanbul'un, Osmanlı İmparatorluğu'ndan miras kalan tarihi tersaneleri modern bir yaşam alanına dönüştüreceğini belirtti.

Tarih ve Geleceği Birleştiren Proje

Uraloğlu, 600 yıllık tarihe sahip olan bu bölgenin modern yapılarla yeniden işlev kazanacağını vurguladı. Proje, tarihi yapıların korunarak geleceğe taşınmasını amaçlıyor. 26 tarihi gemi inşa atölyesi ve kızak yapıları da bu kapsamdaki yeniliklerden biri.

Yeni Yaşam Alanları Yaratılıyor

Proje, yürüyüş ve bisiklet yolları, sosyal aktiviteler için alanlar, kütüphane ve konaklama birimlerinin yanı sıra 1.8 kilometrelik sahil hattını da kapsayarak İstanbul’un marka değerine önemli katkı sağlayacak.

Hedefler ve Gelecek Vizyonu

Uraloğlu, Tersane İstanbul'un, İstanbul'un kalbine yeniden tarih katacağının altını çizerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde devam eden projelere de değindi. Rixos Tersane İstanbul'un, misafirlerine en iyi hizmeti sunacağını belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Rixos Tersane İstanbul'un açılış törenine...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Rixos Tersane İstanbul'un açılış törenine katılarak konuşma yaptı.