Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Telefonunuzun Şarj Sırasında Isınmasının Sebepleri

Telefonunuzun şarj sırasında ısınmasının sebeplerini öğrenin ve önlem alın.

Yayın Tarihi: 14.09.2023 16:30
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Telefonunuzun Şarj Sırasında Isınmasının Sebepleri

Bunu yapmaktan uzak durun: Telefonunuzun şarj sırasında ısınma sebebi bu!

Akıllı telefonları artık sadece telefonla konuşmak için değil, internete bağlanmak, haritalara bakmak, fotoğraf çekmek, müzik dinlemek ve daha birçok şey için kullanıyoruz. İşte tam da bu nedenle telefonların şarjı çok hızlı bitiyor ve neredeyse her gün şarja takmak durumunda kalıyoruz.

Ancak telefonu şarja taktığınızda bir ısınma sıkıntısı söz konusuysa bunun birçok nedeni olabilir. Aşırı ısınma problemini sakın hafife almayın. Çünkü telefonunuzda bir şeylerin yolunda gitmediğini gösteriyor demektir.

Telefonunuzun şarj sırasında ısınmanın sebebi bu!

Telefonu şarja taktıktan sonra bir ısınma meydana geldiyse sizce sebebi ne olabilir? İlk olarak şu soruya yanıt vermelisiniz; telefon şarjdayken internette gezinmeye devam ediyor musunuz? Eğer telefon şarjdayken telefon kullanmaya devam ediyorsanız, şarjının dolmasına müsaade etmiyorsanız telefonunuzun ısınması çok normaldir. Çünkü telefon bir yandan bataryayı doldurmaya çalışırken, siz bunun önüne geçerek daha fazla çalışmasına neden olarak telefonun ısınmasını sağlıyorsunuz. Bu hiç sağlıklı bir hareket değildir. Çünkü bir süre sonra telefonunuzun bozulmasına neden olabilir.

Bir başka ısınma sebebi ise arka plan uygulamalarıdır. Arka planda yüksek miktarda uygulama çalıştırıyorsanız telefonunuz her programa güç yetiştiremeyeceği için ısınacaktır. Bu sorunu arka plan uygulamalarını kapatarak giderebilirsiniz. Telefon da tıpkı insan gibi birçok işle uğraştığında yorgun düşebilir ve sonucunda da ısınır.

Bir diğer sebep ise sahte şarj aletidir. Şarj cihazı kablolarının sık sık bozulduğu bir gerçek. Buna karşılık telefonun orijinal şarj aleti dışındaki şarj aletlerini kullanarak telefonunuza zarar verirsiniz. Bu durumda telefon da ısınmaya başlar.

En önemli nedenlerden birisi de ısı ortamıdır. Eğer telefonunuzu çok sıcak bir yerde şarj ediyorsanız muhtemelen telefonunuz çok fazla ısınacaktır. Ilık ya da serin bir ortamda telefonunuzu şarj etmeye özen gösterirseniz sizin yararınıza olacaktır.

Hürriyet'in haberine göre, telefonun ısınmasının diğer birkaç sebebi ise şöyle:
  • Mobil veri ve internet kullanımının da telefonu aşırı ısıttığı bir gerçektir. Çünkü aynı anda birçok uygulama ve bu uygulamaların teknik donanımları da çalıştığından telefonunuzun ısınması çok normal bir durum.

Sizlerin telefonlarınızda kalıcı çözümler uygulaması elbette ki pek mümkün olmayacaktır. Bahsettiğimiz detayları uygulayarak biraz da olsa telefonunuzun ısınma sorununun önüne geçebilirsiniz.

Oyun oynandığı zaman telefonun çok ısınması gelen şikâyetler arasındadır.

Bu durum çok normal çünkü siz telefonunuzdaki uygulamaları ve oyunları kullanmaya başladığınızda telefonunuzun işlemcisi ramı ve ekran kartı kendiliğinden otomatik olarak çalışmaya başlıyor kendini yoruyor ve böylelikle cihaz ısınmaktadır.