Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Telefonunuzda Bu Uygulamalar Varsa Hemen Silin! Google, Kullanıcılarını Tehlikeli Sahte Uygulamalara Karşı Uyarıyor

Google, kullanıcılarına popüler mesajlaşma uygulamalarını taklit eden sahte uygulamalar konusunda uyarıda bulundu. Bu sahte uygulamaların kullanıcıların verilerini tehlikeye atabileceği belirtilerek, kullanıcıların bu uygulamaları hemen silmeleri önemle vurgulandı.

Yayın Tarihi: 04.09.2023 08:13
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Telefonunuzda Bu Uygulamalar Varsa Hemen Silin! Google, Kullanıcılarını Tehlikeli Sahte Uygulamalara Karşı Uyarıyor

Telefonunuzda Bu Uygulamalardan Biri Varsa Hemen Silin!

Google, son günlerde kullanıcılarına önemli bir uyarıda bulundu. Popüler mesajlaşma uygulamalarını taklit eden bazı sahte uygulamaların tespit edildiğini ve bu uygulamaların kullanıcıların verilerini tehlikeye atabileceğini belirten Google, bu uygulamaları hemen kaldırmaları konusunda kullanıcılarını uyardı.

Taklitçi Uygulamalar Kötü Amaçlarla Kullanılıyor!

Google Play Store, birçok farklı uygulamaya ev sahipliği yaptığı için, iyi niyetli geliştiricilerin yanı sıra kötü niyetli geliştiricilerin de uygulamalarını yayınladığı bir platform haline gelmiştir. Son günlerde Google, bu kötü niyetli geliştiricilerden ikisini daha tespit etti ve bu uygulamaları hızla Google Play Store'dan kaldırdı. Ancak bu sahte uygulamaları daha önce yüklediyseniz, hemen şimdi bu uygulamaları cihazınızdan kaldırmanız gerekmektedir.

Kişisel Bilgilerini Korumak İsteyenler Bu Uygulamaları Hemen Silsin!

Eğer bu sahte mesajlaşma uygulamalarından herhangi birini yüklediyseniz, Google kullanıcılarına Signal uygulamasını hemen kaldırmalarını ve bu işlemi yapmadan önce hesaplarının bu uygulamalarla bağlantısını kesmelerini önermektedir. Signal Plus, gönderilen ve alınan mesajları, hatta uygulamayı kullananların rehberini dahi ele geçirebilir. Bu nedenle, güvenlik açısından sadece resmi uygulamalara güvenmek önemlidir. Ayrıca, hesabınıza yetkisiz erişim olmadığından emin olmak için Bağlı Cihazlar listesini periyodik olarak kontrol etmek önemlidir.

Google, Kullanıcılarını Tehlikeli Sahte Uygulamalara Karşı Uyarıyor

Telegram ve Signal gibi gizlilik odaklı mesajlaşma uygulamaları, kullanıcıların gizliliğine büyük önem veriyor. Ancak bu gizlilik, sahte uygulamaların ortaya çıkmasıyla tehlikeye atılabilir. Bu nedenle, herhangi bir şüphe durumunda, güvendiğiniz ve resmi olarak doğruladığınız uygulamalardan indirme yapmalısınız. Eğer bu tür sahte mesajlaşma uygulamalarını cihazlarınıza yüklediyseniz, en azından bu uygulamaları cihazınızdan silmelisiniz. Ayrıca, Signal ve Telegram hesaplarınıza bağlı eski veya bilinmeyen cihazları kaldırmalısınız. Bu, kişisel verilerinizin güvende kalmasını sağlamak için önemlidir. Çünkü Google Play Store'dan kaldırılmış olsalar bile, bu tür sahte uygulamalar hala dikkatli olunması gereken bir tehdit olabilir.