Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Tekirdağ'da Cinsel İstismara Uğrayan Bebeğin Sağlık Durumu Critik

Malkara'da cinsel istismara uğrayan 2 yaşındaki S.Y.'nin sağlık durumu ciddiyetini koruyor, tedavi süreci devam ediyor.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 15:37
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 15:37

Tekirdağ'da Cinsel İstismara Uğrayan Bebeğin Sağlık Durumu Critik

Tekirdağ'da Cinsel İstismara Uğrayan Bebeğin Durumu

Malkara'da yaşanan üzücü olay, 2 yaşındaki S.Y.'nin cinsel istismara uğramasının ardından yoğun bakımda tedavisinin devam etmesiyle gündemde. Bebeğin sağlık durumu ciddiyetini korurken, yakınları endişeyle bekliyor.

Akyüz'ün Üzüntüsü

Bebeğin teyzesi Elif Akyüz, yaptığı açıklamalarda "Durumunda herhangi bir iyileşme yok ve kötüye gidiyor. Doktorlar, 'Bu şekilde giderse kaybedeceğiz.' dedi. Ümidimiz yalnızca Allah'tan," şeklinde duygularını dile getirdi. Her gün hastaneye geldiklerini ve iyi bir haber için beklediklerini belirten Akyüz, yaşadıkları zorlu süreci şu şekilde anlattı: "Aldığımız haberlerden sonra ayaklarım sanki yerden kesiliyor. Durumumuz çok kötü, en büyük isteğimiz bebeğin sağlığına kavuşması."

Olayın Arka Planı

2 yaşındaki S.Y. isimli bebek, 8 Eylül'de annesi B.Y. tarafından Malkara Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Anne, bebeğinin "uyanmadığını" ifade etti. Yapılan muayene sonucunda S.Y., beyin kanaması teşhisi ve cinsel istismar şüphesiyle Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Bebeğe burada beyine yönelik bir ameliyat yapıldı ve yoğun bakımda tedavi altına alındı.

Soruşturma ve Tutuklamalar

Olayla ilgili olarak anne B.Y. ve birlikte yaşadığı S.Ö., komşuları K.A. ile onun 13 yaşındaki oğlu ve 14 yaşındaki kızı gözaltına alındı. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. S.Y.'nin 5 yaşındaki kardeşi ise devlet korumasına alındı.

Adli Tıp Raporu ve Baro Başkanı Açıklamaları

Tekirdağ Baro Başkanı Egemen Gürcün, darp nedeniyle hastaneye getirilen S.Y.'ye yönelik cinsel istismar olduğu konusunda adli tıp raporunun bulunduğunu belirtti.

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde cinsel istismara uğrayan 2 yaşındaki bebeğin yoğun bakımda tedavisi...

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde cinsel istismara uğrayan 2 yaşındaki bebeğin yoğun bakımda tedavisi devam ediyor. Bebeğin teyzesi Elif Akyüz, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.