Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Tekirdağ'da Cinsel İstismara Uğrayan Bebeğin Durumu Ciddiyetini Koruyor

Tekirdağ'da cinsel istismara uğrayan 2 yaşındaki bebeğin durumu ağırlaşmaya devam ediyor. Tedavi süreci ve gelişmeler hakkında bilgi verildi.

Yayın Tarihi: 27.09.2024 14:30
Güncelleme Tarihi: 27.09.2024 14:30

Tekirdağ'da Cinsel İstismara Uğrayan Bebeğin Durumu Ciddiyetini Koruyor

Başka Bir Felaket: Tekirdağ'da Cinsel İstismar Olayı

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde meydana gelen üzücü bir olay, 2 yaşındaki bir çocuğun cinsel istismara uğramasıyla gündemi sarstı. Küçük bebek S.Y., tedavi için Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde 20 gündür entübe halde kalıyor.

Bebeğin Sağlık Durumu Tehlikede

Akyüz, teyze Elif Akyüz, durumunu her gün hastanede takip ettiklerini belirtti. "Her sabah bebeğimizin iyileşmesi umuduyla uyanıyoruz. Ancak hayati tehlikesi devam ediyor. Durumunda herhangi bir iyileşme yok, aksine kötüleşme söz konusu. Beyin dokusu atmaya başlamış durumda," dedi.

Olayın Arka Planı

Olay, 8 Eylül tarihinde başladı. Anne B.Y., kızı S.Y.'nin "uyanmadığını" fark edince Malkara Devlet Hastanesi'ne götürdü. Yapılan muayenede, beyin kanaması ve cinsel istismar şüphesi nedeniyle bebek, Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'ne sevk edildi.

Bebeğin sağlık durumu, adli tıp raporuyla cinsel istismara uğradığı tespit edilerek kamuoyunu derinden etkiledi. Olayla ilgili olarak B.Y. (25), birlikte yaşadığı S.Ö. (57) ve komşuları K.A. (32) ile 13 yaşındaki oğlu K.A. ve 14 yaşındaki G.K. gözaltına alındı ve mahkemeye çıkarıldılar. Bebeğin 5 yaşındaki kardeşi A.Y. ise devlet korumasına alındı.

Adli Süreç Devam Ediyor

Tekirdağ Barosu Başkanı Egemen Gürcün, hastaneye getirilen bebeğin durumunun ağır olduğu ve cinsel istismar olayıyla ilgili adli süreçlerin sürdüğünü açıkladı. Ülke genelinde toplumun bu tür vakalara karşı duyarlılığı her geçen gün artıyor.

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde cinsel istismara uğrayan 2 yaşındaki bebeğin yoğun bakımda tedavisi...

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde cinsel istismara uğrayan 2 yaşındaki bebeğin yoğun bakımda tedavisi devam ediyor. Bebeğin teyzesi Elif Akyüz, açıklamalarda bulundu.