
Tekerlekli Sandalye Dünya Takımlar Şampiyonası Avrupa Elemeleri Antalya'da Başladı
Teniste BNP Paribas Tekerlekli Sandalye Dünya Takımlar Şampiyonası Avrupa Elemeleri, Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Alibey Club'ta başladı. Organizasyonda, 15 ülke ve 21 takımdan 60 sporcu, takımlarını Dünya Kupası Finalleri'ne taşımak için mücadele ediyor.
Organizasyon Detayları
23 Mart'a kadar devam edecek olan bu organizasyonda, eleme etapları Asya, Amerika, Afrika ve Avrupa'nın çeşitli noktalarında gerçekleştiriliyor. Türkiye, hem bu elemelerle hem de 6-11 Mayıs tarihlerinde yine Manavgat'taki Alibey Club'ta yapılacak olan Dünya Kupası Finalleri’ne ev sahipliği yapacak.
Milli Takım İlk Maçında Litvanya ile Karşılaşıyor
Kaptanlığını Sinem Alptekin Oğuz'un, antrenörlüğünü ise Canan Pulat'ın üstlendiği Tekerlekli Sandalye Kadın Milli Takımı, Zeliha Aksak, Ebru Sulak, Çiğdem Sayın ve Elfida Algit'ten oluşuyor. Takım, ilk sınavını Litvanya karşısında veriyor. Grubunda Litvanya, İsviçre, Avusturya ve İsveç gibi ülkeler yer alıyor.
Grup Başarıları
Grubunu birinci olarak tamamlayan ülke, Dünya Kupası Finalleri'ne gitme hakkı kazanacak.
Teniste BNP Paribas Tekerlekli Sandalye Dünya Takımlar Şampiyonası Avrupa Elemeleri Antalya'da başladı. Milli tenisçi Zeliha Aksak da turnuvada mücadele etti.