Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, TCMB'nin TL Mevduatı Destekleme Adımlarını Değerlendirdi

Türk Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Ümit Leblebici, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın TL mevduatı destekleme adımlarını değerlendirdi. Leblebici, TL'ye geçişte bankaların bilançolarının etkilendiğini ve bu geçişi hızlandırmak için yeni aksiyonlara ihtiyaç olduğunu belirtti. TCMB'nin bankaları doğru kanala yönlendirdiğini ve sıkılaştırma adımlarının enflasyon üzerinde etkisini göstermeye başladığını söyledi.

Yayın Tarihi: 19.09.2023 00:52
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, TCMB'nin TL Mevduatı Destekleme Adımlarını Değerlendirdi

Türk Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Ümit Leblebici, Bloomberg HT yayınında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın TL mevduatı destekleme adımlarını değerlendirdi.

Leblebici, Merkez Bankası tarafından Kur Korumalı Mevduat (KKM) politikasının Ağustos ayındaki ilk hamlelerle gerçekleştirildiğini belirtti.

Leblebici, KKM'nin artık misyonunu tamamladığını ve bu uygulamaya gerek kalmadığını ifade etti.

Türk lirasına geçişte bankaların bilançolarının etkilendiğini söyleyen Leblebici, bu geçişi hızlandırmak için yeni aksiyonlara ihtiyaç olduğunu belirtti.

TCMB denge istiyor

Leblebici, TL mevduattan krediye aktarım mekanizmasının tam çalışmadığını ancak şimdi normale dönülmeye başlandığını söyledi.

Leblebici, TCMB'nin bankaları doğru kanala yönlendirdiğini ve sıkılaştırma adımlarının enflasyon üzerinde etkisini göstermeye başladığını ifade etti.