Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

TBMM'ye Sunulan Torba Yasa Teklifiyle Kurumlar Vergisi Oranı Yükseltiliyor

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan torba yasa teklifi, kurumlar vergisi oranının yükseltilmesini ve diğer ekonomik düzenlemeleri içeriyor.

Yayın Tarihi: 05.07.2023 14:21
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

TBMM'ye Sunulan Torba Yasa Teklifiyle Kurumlar Vergisi Oranı Yükseltiliyor

TBMM'ye Sunulan Torba Yasa Teklifiyle Kurumlar Vergisi Oranı Yükseltiliyor

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan torba yasa teklifi, önemli düzenlemeleri içeriyor. Teklife göre, kurumlar vergisi oranının yüzde 20'den yüzde 25'e yükseltilmesi planlanıyor. Ayrıca, finansal kiralama, faktoring, elektronik ödeme şirketleri, sermaye piyasası kurumları ve sigorta şirketleri için ise kurumlar vergisi oranının yüzde 25'ten yüzde 30'a çıkarılması öngörülüyor.

2023 YILINDA EK MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ ÖDENECEK

Torba yasa teklifiyle birlikte 2023 yılında bir kereye mahsus olmak üzere ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeneceği belirtiliyor. Bu düzenlemeyle motorlu taşıtlar vergisi, sıfır araçlar ve trafiğe kayıtlı tüm araçlar için iki katına çıkarılmış olacak.

KURUMLARIN GAYRİMENKULLERE UYGULANAN VERGİ İNDİRİMLERİ VE İSTİSNALARI DÜŞÜRÜLÜYOR

Teklifte yer alan bir diğer düzenleme ise kurumların aktifindeki gayrimenkullere uygulanan Kurumlar Vergisi indirim oranının yüzde 50'den yüzde 25'e düşürülmesi ve bu gayrimenkullere uygulanan Katma Değer Vergisi (KDV) istisnasının kaldırılması şeklinde öngörülüyor.

GÜLER: İLAVE FİNANSMAN İHTİYACI VE EKONOMİK TEDBİRLER GEREKLİ

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerine dikkat çekerek, "Ülkemizin bütçesinin ilave finansman ihtiyacına açıkça ihtiyaç duyduğu ve ilave finansmanı karşılamak için de bazı ekonomik tedbirlerin alınmasının zaruret oluşturduğu aşikardır" şeklinde konuştu.

Bu düzenlemelerin açıklanmasının ardından Borsa İstanbul BIST 100 endeksi yaklaşık 150 puanlık düşüşle 6000 puanın altına geriledi.