
TBMM Dışişleri ve Küba İlişkileri
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, Küba Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanı Rolando Gonzalez Patricio ile bir toplantı gerçekleştirdi. Bu görüşme, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
İlişkilerin Derinleşmesi
Oktay, Küba'nın Türk milleti için önemli bir ülke olduğunu vurguladı ve ilişkilerin üst düzeyde devam ettiğini ifade etti. İki ülke arasında parlamentolar arası, ekonomik ve uluslararası ilişkilerin değerlendirileceği bir süreçte olduklarını belirtti.
Yaptırımlar ve İşbirliği Fırsatları
Oktay, ABD'nin Küba'ya uyguladığı yaptırımlardan dolayı yaşanan zorlukların üzüntü verici olduğunu dile getirdi ve Türkiye’nin her zaman tek taraflı yaptırımlara karşı olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin ekonomi, turizm ve sağlık alanlarındaki potansiyelinin geniş olduğunu ifade etti.
Küba'nın Sağlık Alanındaki İlerlemeleri
Küba'nın kanser araştırmalarındaki ilerlemelerini öne çıkaran Oktay, Türkiye ve Küba arasında sağlık alanında işbirliği fırsatlarının olduğuna dikkat çekti. Son dönemdeki görüşmelerin somut adımlar atılmasına vesile olduğunu dile getirdi.
Patricio'dan Değerlendirmeler
Patricio ise, iki ülke arasındaki ilişkilerin son dönemde ivme kazandığını belirtti. Küba'da Türk dizilerinin izlenmesinin bu ilişkilerin güçlenmesine katkı sağladığını vurguladı. Ayrıca, Antalya Diplomasi Forumu'na katılmanın kendileri için büyük bir fırsat olduğunu ifade etti.
Gelecekteki Projeler
Patricio, yapay zeka ve iklim değişikliği konularında devam eden çalışmalara değinerek, bu alanlarda işbirliğinin önemini vurguladı. Parlatino olarak hayat geçirmeyi düşündükleri projelerin kapsamını genişletmek için karşılıklı ilişkilerin sürdürülmesi gerektiğini ifade etti.
TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay (sağda), Küba Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanı, Latin Amerika ve Karayipler Parlamentosu (Parlatino) Başkanı Rolando Gonzalez Patricio (solda) ile TBMM'deki makamında görüştü.
TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay (sağda), Küba Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanı, Latin Amerika ve Karayipler Parlamentosu (Parlatino) Başkanı Rolando Gonzalez Patricio (solda) ile TBMM'deki makamında görüştü.