Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

TBMM Onayından Geçti! 10 Bin TL Üzerinde Olan Borçlar Kapanacak!

TBMM tarafından onaylanan yeni kredi kampanyası ile 10 bin TL üzerinde olan borçlar kapatılacak. Kamu bankaları aracılığıyla sağlanacak destek kredileri belirli şartlar doğrultusunda hızlı onay verilecektir. Kredi başvurusu için gerekli belgeler arasında gelir belgesi, sigorta belgesi ve emekli maaşı gibi evraklar bulunmaktadır. Faizsiz kredi seçenekleri için katılım bankaları tercih edilebilir.

Yayın Tarihi: 09.09.2023 22:41
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

TBMM Onayından Geçti! 10 Bin TL Üzerinde Olan Borçlar Kapanacak!

TBMM onayından geçti! 10 bin TL üzerinde olan borçlar kapanacak! Kesin onay!

TBMM tarafından duyurulan son dakika haberine göre, devlet destekli yeni bir kredi kampanyası başlatıldı ve kişilerin borçlarını ödemelerine yardımcı olacak. Bu kampanya, kamu bankaları olan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank aracılığıyla gerçekleştirilecek. Bu destek kredileri, 10.000 TL ve üzerinde borcu olan kişilere sağlanacak ve belirli şartlar doğrultusunda hızlı onay verilecektir.

Bu destek kredileri kamu bankaları aracılığıyla sunulacaktır. Borç kredisi kampanyasına katılmak isteyen kişiler, ihtiyaç kredilerini, kredi kartı borçlarını ve varsa bankalarda kredili mevduat hesaplarındaki borçlarını kapatabileceklerdir. Ancak bu kredi kampanyası konut kredisi ve taşıt kredisi gibi yüksek limitli kredileri içermemektedir.

Kredi Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

Kredi başvurusu için banka şubelerine gidildiğinde gerekli evraklarınızı da yanınızda götürmelisiniz. Genellikle bankalar gelir belgesi talep etmektedir. Sigortalı bir işte çalışanlar için, aynı iş yerinde en az 12 ay boyunca sigortalı olarak çalışıyor olmanız gerekmektedir. Esnaf olan kişilerin vergi levhaları 2 yıl boyunca kesintisiz ve faal olmalıdır. Emekli olan kişiler için ise emekli maaşlarının bu bankada bulunması gerekmektedir. Bankalara başvururken ayrıca kapatılacak olan diğer bankalardaki borç kapatma limitlerini ve hesap numaralarını da bankaya vermelisiniz.

Faizsiz Kredi Seçenekleri

Faizsiz kredi arayışındaysanız, faizsiz kredi destekleri için katılım bankalarını tercih edebilirsiniz. Ziraat Katılım Bankası ve Vakıf Katılım Bankası, faizsiz kredi seçenekleri sunmaktadır.