Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

TBMM Genel Kurulu'nda Tartışmalar ve Tepkiler

TBMM'de belediyelerin SGK borçları ve uluslararası konular gündemi belirledi. Grup başkanvekillerinden önemli açıklamalar geldi.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 18:01
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 18:01

TBMM Genel Kurulu'nda Tartışmalar ve Tepkiler

TBMM Genel Kurulu Gündemi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda çeşitli tartışmalar yaşandı. AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) borçları hakkında konuştu. Usta, "Yapılandırma, mahsuplaştırma yapılabilir, taksitlendirilebilir, yeter ki belediyeler borçların ödenmesiyle ilgili samimiyetle çaba göstersinler." dedi.

Uluslararası Gelişmelere Tepkiler

Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde ayakta alkışlandığını hatırlatarak, "Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak daha ciddi açıklamalar yapılmalı." diye vurguladı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Buğra Kavuncu, sığınmacıların iş gücüne dahil edilmesi ile ilgili eleştirilerde bulundu. Kavuncu, "2013 yılından itibaren ülkemize gelen sığınmacılar Türkiye'de bir iş gücü ihtiyacı olduğu için gelmediler." ifadelerini kullandı.

Netanyahu'nun Kongre'deki Konuşması

MHP Grup Başkanvekili Filiz Kılıç, Netanyahu'nun konuşmasına tepki gösterirken, "Konuşmanın içindeki yalanlar, tehditler, iftiralarla dolu olması ve ABD Kongresi’nde ayakta alkışlanması insanlık adına bir utanç tablosu." şeklinde konuştu.

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Netanyahu'nun konuşmasını "asla kabul edilemez" olarak nitelendirerek, "Dünyanın vicdanı kanamıştır." dedi.

Sosyal Güvenlik ve Ekonomi Tartışmaları

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ancak takipsizlik kararı verildiğini belirtti. Başarır, "540 milyar lira alacağı var kurumun. Nerede bu para?" şeklinde sert eleştirilerde bulundu.

Usta ayrıca, "Enflasyonla mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Belediyelerin SGK borçlarına dair yöntemler geliştirebiliriz, yeter ki samimi çaba gösterilsin." diyerek belediyelere mesaj gönderdi.

Genel Kurulda, Usta ve Başarır arasında belediyelerin SGK borçları konusunda tartışmalar yaşandı. Tartışmanın uzaması üzerine TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, birleşime ara verdi.