Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

TBMM Genel Kurulu'nda Gündem Dışı Konuşmalar

TBMM Genel Kurulu, milletvekillerinin gündem dışı önemli konuları ele aldığı bir toplantı gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 14:30
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 14:30

TBMM Genel Kurulu'nda Gündem Dışı Konuşmalar

TBMM Genel Kurulu Toplandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplandı. Bozdağ, gündeme geçmeden önce üç milletvekiline gündem dışı söz verdi.

Gündem Dışı Konuşmalar

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, "Tapu ve veraset işlemlerinde vatandaşların yaşadığı sorunlar" konusunu dile getirerek, sürecin vatandaşlar için zorlayıcı ve zaman alıcı olduğuna dikkat çekti. Öztürk, gelişmiş ülkelerin devlet dairelerindeki işlemleri dijital ortama taşıdığını ve bu durumun vatandaşların zamanını verimli kullanmalarına yardımcı olduğunu ifade etti.

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tokat'ın İstanbul'dan sonra en fazla tarihi esere sahip iller arasında yer aldığını belirterek, "Ama gel gör ki 22 yıllık AK Parti iktidarıyla coğrafyasının yaklaşık olarak yüzde 46'sı madenlerle ruhsatlandırılıp bu coğrafya tahrip ediliyor" dedi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdürrahim Dusak, "İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde konuşma yapması, sadece İsrail'in işlediği savaş suçlarına ortak olmakla kalmamış, batının timsah gözyaşlarıyla iki yüzlü duruşunu bir kez daha gözler önüne sermiştir" açıklamasında bulundu.