Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin 12 Eylül dönemindeki anayasadan kurtulması gerektiğini söyledi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin 12 Eylül döneminde yapılan anayasadan kurtulması gerektiğini belirterek, yeni bir anayasa için tüm siyasi partilere çağrıda bulundu. Kurtulmuş, Meclis'in yeni yasama yılında öncelikli gündem maddelerinin neler olacağı sorusuna, Türkiye Yüzyılı'nın başlangıcına tanıklık edeceklerini söyledi.

Yayın Tarihi: 05.09.2023 04:13
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin 12 Eylül dönemindeki anayasadan kurtulması gerektiğini söyledi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin 12 Eylül döneminde yapılan anayasadan kurtulması gerektiğini belirterek, yeni bir anayasa için tüm siyasi partilere çağrıda bulundu.

Kurtulmuş, Meclis'in yeni yasama yılında öncelikli gündem maddelerinin neler olacağı sorusuna, Türkiye Yüzyılı'nın başlangıcına tanıklık edeceklerini söyledi.

Kurtulmuş, Türkiye Yüzyılı ve büyük Türkiye ideali etrafında toplanılmasının ana sorumluluğun Meclis'e düştüğünü vurgulayarak, Meclis'in gücünün yüksek olduğunu ifade etti.

Yeni anayasa için parti gruplarının iyi niyetle çalışması gerektiğini söyleyen Kurtulmuş, geçmişte yapılan uzlaşının daha da genişletilebileceğine inandığını belirtti.

Kurtulmuş, ayrıca başörtüsü düzenlemesi konusunda da geçen dönemde çıkmayan yasanın bu dönemde çıkarılmasını umduğunu dile getirdi.

Numan Kurtulmuş ayrıca, İsveç'in NATO üyeliği sürecine ilişkin olumlu sinyallerin geldiğini ve Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğine onay verebileceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin ile görüşmesi ve Kerkük'teki gelişmeler de konuşulan konular arasındaydı.

Kurtulmuş, Türkiye'nin her iki taraf ile de ilkeli müzakereler yaptığını ve savaş baronlarının savaşı derinleştirmek istediğini vurguladı.

Ayrıca Kurtulmuş, Kerkük'teki olaylara da değinerek, Türkiye'nin Kerkük'teki Türkmenlerin haklarını koruyacağını ve Irak merkezi hükümetini hassasiyet içinde olmaya davet ettiğini söyledi.

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Avrupa Şampiyonu olmasını da büyük bir gurur olarak nitelendiren Kurtulmuş, bu başarının Türkiye'nin kalkınma hedefinin bir sonucu olduğunu belirtti.