Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Tayvan Çevresinde Çin Hava Araçları ve Gemileri Tespit Edildi

Tayvan Savunma Bakanlığı, son 24 saatte Tayvan çevresinde Çin’e ait 29 savaş uçağı ve 5 savaş gemisinin görüldüğünü açıkladı. Uçaklardan 16’sının Tayvan'ın Hava Savunma Tanımlama Bölgesi’ni ihlal ettiği belirtildi. Tayvan semalarında ise ilk kez Çin’e ait Chengdu GJ-2 tipi bir insansız hava aracının görüldüğü kaydedildi. Tayvan Savunma Bakanlığı, Çin'e ait hava araçları ve gemilerin Tayvan istihbarat, gözetim ve keşif sistemleri ile izlendiğini ve savaş uçakları ile donanma gemilerinin bölgeye sevk edildiğini açıkladı. Chengdu GJ-2, 32 saat havada kalabilen ve keşif ile kara saldırısı görevlerini yerine getirebilen bir hava aracıdır. Tayvan, Çin'e ait hava araçları ve gemilerin rutin devriyeler gerçekleştirdiği bir bölgede bulunmaktadır. Tayvan, Çin'den bağımsız bir devlet olduğunu savunur ve herhangi bir saldırıya karşılık vereceğini ifade eder.

Yayın Tarihi: 04.10.2023 16:14
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Tayvan Çevresinde Çin Hava Araçları ve Gemileri Tespit Edildi

Tayvan Savunma Bakanlığı, son 24 saatte Tayvan çevresinde Çin’e ait 29 savaş uçağı ve 5 savaş gemisinin görüldüğünü açıkladı.

Tayvan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saat içinde Tayvan çevresinde Çin Halk Cumhuriyeti'ne ait 29 savaş uçağı ve 5 savaş gemisinin tespit edildiği belirtildi. Uçaklardan 16'sının Tayvan'ın Hava Savunma Tanımlama Bölgesi'ni ihlal ettiği ifade edildi.

Tayvan semalarında ise ilk kez Çin'e ait Chengdu GJ-2 tipi bir insansız hava aracının görüldüğü kaydedildi. İHA'nın ADIZ'ın güneybatısında uçtuğu belirtildi.

Tayvan Savunma Bakanlığı, Çin'e ait hava araçları ve gemilerin Tayvan istihbarat, gözetim ve keşif sistemleri ile izlendiğini ve savaş uçakları ile donanma gemilerinin bölgeye sevk edildiğini açıkladı.

Açıklamada, Tayvan'a ait hava savunma sistemlerinin Çin unsurlarını yakından takip ettiği vurgulandı.

Chengdu GJ-2, 32 saat havada kalabilen ve keşif ile kara saldırısı görevlerini yerine getirebilen bir hava aracıdır.

Chengdu GJ-2, Wing Loong 2 olarak da bilinir ve saatte 370 kilometre hıza ulaşabilir. Ayrıca 32 saat havada kalabilen ve toplam 480 kilogram ağırlığında silah taşıyabilir.

Tayvan, Çin'e ait hava araçları ve gemilerin rutin devriyeler gerçekleştirdiği bir bölgede bulunmaktadır. Tayvan, Çin'den bağımsız bir devlet olduğunu savunur ve herhangi bir saldırıya karşılık vereceğini ifade eder.