Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Tatil Sonrası Çocuklar İçin Hijyen ve Beslenme İpuçları

Tatil dönüşü çocukların sağlığını korumak için ailelere hijyen ve beslenme önerileri sunuluyor.

Yayın Tarihi: 06.09.2024 17:18
Güncelleme Tarihi: 06.09.2024 17:18

Tatil Sonrası Çocuklar İçin Hijyen ve Beslenme İpuçları

Tatil Dönüşü Ailelere Önemli Tavsiyeler

Düzce Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'ndan Dr. Öğretim Üyesi Mukaddes Kılıç Sağlam, tatil sonrası okula dönecek çocuklar için hijyen ve beslenme önerilerinde bulundu.

Yeni Ortamlar ve Sağlık Riski

Dr. Sağlam, "Tatil boyunca çocuklar, kalabalık ortamlara giriş yapacak. Bu, onların alışkanlıklarını değiştirecek. Okul ortamındaki yiyeceklerdeki yağlar, şekerli ürünler ve paketli gıdalar, beslenme alışkanlıklarını olumsuz yönde etkileyebilir," dedi.

Sağlıklı Beslenme İçin Öneriler

Dr. Sağlam, aileleri, çocuklarının beslenme alışkanlıklarını gözden geçirmeleri konusunda uyardı. "Süt ürünleri, et ve sebze meyvelerini diyetlerine dahil edin. Ayrıca, paketli gıdalardan ve rafine şekerlerden uzak durmalarını sağlayın," şeklinde konuştu. Ayrıca, doğal probiyotikler içeren ayran, yoğurt ve sarımsak gibi gıdaların önerilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Uyku Düzeni ve Hijyen

Uykunun önemine değinen Dr. Sağlam, "Çocukların sağlıklı gelişimi için uygun uyku saatlerine dikkat edin. Kreş dönemindekiler için 20.00-21.00, ilkokul çağındakiler için 21.00-21.30 ve liseliler için 22.00'de uyumalarını öneriyoruz," dedi. Ayrıca, kapalı alanlarda hijyen kurallarına uymanın önemine de dikkat çekti.

Son olarak, Dr. Sağlam, "Hasta olan çocukların, bulaşıcı hastalık riskini azaltmak için okula gönderilmemesi gerektiğini unutmayın," diyerek aileleri bilgilendirdi.

Düzce Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğretim...

Düzce Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Mukaddes Kılıç Sağlam, tatil sonrası yeniden okula dönecek çocukların daha sağlıklı ve daha az hastalanarak eğitim, öğretim dönemi geçirebilmesi için ailelere tavsiyelerde bulundu.