Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Tatil İçin Kiralık Ev Arayanlara Dolandırıcılık Uyarısı

Tatil için kiralık ev arayanların sayısı artarken, fiyatların yüksek olması dolandırıcılık fırsatlarını da beraberinde getiriyor. Tüketici Konfederasyonu Başkan Vekili Av. İbrahim Güllü, vatandaşları bu konuda uyardı ve doğrudan acentelerden hizmet alınması gerektiğini belirtti.

Yayın Tarihi: 23.06.2023 08:10
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Tatil İçin Kiralık Ev Arayanlara Dolandırıcılık Uyarısı

Artan Kiralık Ev Fiyatları Dolandırıcılığı Artırıyor

Tatil için kiralık ev arayanların sayısı artarken, fiyatların yüksek olması dolandırıcılık fırsatlarını da beraberinde getiriyor. Tüketici Konfederasyonu Başkan Vekili Av. İbrahim Güllü, vatandaşları bu konuda uyardı ve doğrudan acentelerden hizmet alınması gerektiğini belirtti. Güllü, arama motorlarında çıkan sitelere itibar edilmemesi gerektiğini ve ev kiralarken mutlaka yetki belgesinin ibraz edilmesi gerektiğini söyledi.

Ödemeler Banka Üzerinden Yapılmalı

Ödemelerin bankalar üzerinden EFT veya havale yoluyla yapılması gerektiği konusunda da uyarıda bulunan Güllü, mail order yoluyla yapılan ödemelerde risk bulunduğunu belirtti ve mümkünse hizmetin alındıktan sonra ödeme yapılmasını önerdi.

Büyük İlgi Gören Tatil Bölgeleri

Tatilsepeti Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, en çok tercih edilen tatil bölgelerini Antalya, Bodrum, Marmaris, Kuşadası, Çeşme ve Kıbrıs olarak sıraladı. Yurtdışında ise Balkanlar, İtalya, Yunanistan ve Mısır popüler bölgeler arasında. Yurtdışı turlarına olan ilginin arttığını belirten Travel Zone CEO’su Barış Öztürk ise en çok tercih edilen bölgeleri İtalya, Balkanlar ve İspanya olarak açıkladı.