Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Tarımda Artan Gıda Fiyatları ve Çözüm Önerileri

Ekonomist Selçuk Geçer, tarımda artan gıda fiyatlarına değindi. Gıda fiyatlarının tarım girdi maliyetleriyle yükseldiğini belirten Selçuk Geçer, mazot ve diğer girdilerin arttığını söyledi. Youtube kanalında, Dolar 60” isimli bir yayın yapan Geçer, peynir fiyatlarının 300 liraya gelmesine değindi. BM FAO endeksine göre 2 yıldır gıda fiyatlarının düştüğünü belirten Geçer, şöyle konuştu: “Dünyanın hiçbir yerinde gıda fiyatları düşmüyor, bizde artıyor. Yeniden değerleme miktarları artıyor. Bütün bunlar domates, patlıcan ve tüm gıda fiyatlarını yükseltiyor. Hayvansal ürün fiyatları da artıyor. Süt fiyatları 40 TL olduğu için peynir 300 lira oluyor. Hayvanı kesiyorsun ve et de oluyor 1000 TL. İstedikleri Kadar enflasyondaki sepetle oyna. Sepetle oynayarak sadece ayak oyunları yaparsın. Bununla da vatandaşını fakirleştirirsin. Enflasyon kapı gibi önünde durur. Senin burada bir çözüm üretmen gerekiyor. Çiftçinin borcunu silmen gerekiyor. Banka borçları dahil hepsini silmen gerekiyor. Zeytinli

Yayın Tarihi: 27.10.2023 14:55
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Tarımda Artan Gıda Fiyatları ve Çözüm Önerileri

Ekonomist Selçuk Geçer, tarımda artan gıda fiyatlarına değindi.

Gıda fiyatlarının tarım girdi maliyetleriyle yükseldiğini belirten Selçuk Geçer, mazot ve diğer girdilerin arttığını söyledi.

Youtube kanalında, 'Dolar 60' isimli bir yayın yapan Geçer, peynir fiyatlarının 300 liraya gelmesine değindi.

BM FAO endeksine göre 2 yıldır gıda fiyatlarının düştüğünü belirten Geçer, şöyle konuştu: 'Dünyanın hiçbir yerinde gıda fiyatları düşmüyor, bizde artıyor. Yeniden değerleme miktarları artıyor. Bütün bunlar domates, patlıcan ve tüm gıda fiyatlarını yükseltiyor. Hayvansal ürün fiyatları da artıyor. Süt fiyatları 40 TL olduğu için peynir 300 lira oluyor. Hayvanı kesiyorsun ve et de oluyor 1000 TL. İstedikleri Kadar enflasyondaki sepetle oyna. Sepetle oynayarak sadece ayak oyunları yaparsın. Bununla da vatandaşını fakirleştirirsin. Enflasyon kapı gibi önünde durur. Senin burada bir çözüm üretmen gerekiyor. Çiftçinin borcunu silmen gerekiyor. Banka borçları dahil hepsini silmen gerekiyor. Zeytinliklere göz dikmekten her yere inşaat yapmaktan vazgeçmen lazım. Çiftçi olan cahildir düşüncesini çöpe atmanız lazım. Gençlerin tekrar toprağa dönmesini sağlaman lazım'.