Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Tarhana Çorbası ve Kış Aylarında Tüketilmesi Gereken Sağlıklı Çorbalar

Tarhana çorbasının içeriğindeki yüksek miktardaki un nedeniyle özellikle bebeklere ve çocuklara verilmemesi gerektiği belirtiliyor. Kış aylarında tüketilmesi önerilen sağlıklı çorbalar arasında mercimek çorbası, işkembe çorbası, ezogelin çorbası ve sebzeli tavuk suyu çorbası bulunmaktadır. Uzmanlara göre tavuk suyu çorbası öksürük, soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıklara iyi gelir.

Yayın Tarihi: 16.10.2023 13:41
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Tarhana Çorbası ve Kış Aylarında Tüketilmesi Gereken Sağlıklı Çorbalar

Tarhana Çorbasının Bilinmeyen Zararı

Tarhana çorbası, eskiden vücut direncini arttırdığı için tavsiye edilirken, şimdi uzmanlar tarafından önerilmiyor. İçeriğindeki yüksek miktardaki un nedeniyle özellikle bebeklere ve çocuklara verilmemesi gerektiği belirtiliyor.

Kış Aylarında Tüketilmesi Gereken 4 Sağlıklı Çorba

Kış aylarında vücudu sıcak tutarak bağışıklık sistemini güçlendirmek için tüketilmesi önerilen çorbalar arasında mercimek çorbası, işkembe çorbası, ezogelin çorbası ve sebzeli tavuk suyu çorbası bulunmaktadır. Bu çorbalar sağlıklı malzemeler içermesi ve besleyici olmasıyla hastalıklara karşı dirençli hale getirir.

Tavuk Suyu Çorbası En Faydalısı

Uzmanlara göre kış aylarında tüketilmesi gereken en faydalı çorbalardan biri tavuk suyu çorbasıdır. Bu çorba öksürük, soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıklara iyi gelir.