Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Tapu Sahipleri Dikkat! Sizden Habersiz Satılmış Olabilir

Uyuyan tapu olarak nitelendirilen tapuların, uzun süre işlem yapılmaması dolandırıcılara fırsat veriyor. Tapu sahipleri, e-Devlet üzerinden tapu SMS kaydı yaparak tapularındaki işlemleri takip edebilirler.

Yayın Tarihi: 24.06.2023 22:34
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Tapu Sahipleri Dikkat! Sizden Habersiz Satılmış Olabilir

Tapu Sahipleri Dikkat! Sizden Habersiz Satılmış Olabilir

Son dönemde fahiş artışa geçen arsa ve konut fiyatları, dolandırıcıların yeni hedefi haline geldi. Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren dolandırıcılık uyarısı yapıldı. Dolandırıcılar evinizi sizden habersiz satmış olabilir. Özellikle uzun bir süredir üzerinde işlem yapılmayan ve 'uyuyan tapu' olarak nitelendirilen tapuların büyük risk altında olduğu belirtildi.

E-Devlet Tapu SMS Kaydı Nasıl Yapılır?

  1. e-Devlet’e girilir.
  2. Arama butonuna ‘tapu telefon’ yazılır.
  3. ‘Tapu Telefon Bilgileri Beyan’ sayfası açılır. Sağ üstteki ‘Telefon Numarası Kaydet’ düğmesine tıklayarak telefon numaranızı kaydedebilirsiniz. ‘Bilgilendirme metnini okudum ve onaylıyorum’ işaretlendikten sonra, ‘Doğrulama Kodu Gönder’e tıklanır.
  4. Telefonunuza SMS yoluyla gelen ‘doğrulama kodu’ ekranda ilgili alana girilerek ‘onayla’ tıklanır.
  5. ‘İşlem başarılı’ şeklinde ekrandaki bilgi sonrası artık dolandırıcıların adınıza tapudan bilginiz dışında işlem yapılıyorsa haberdar oluyorsunuz.

Uyuyan tapu olarak nitelendirilen tapuların, uzun süre işlem yapılmaması da sahteciliğe yol açıyor. Tapu sahiplerinin, e-Devlet üzerinden tapu SMS kaydı yapmaları gerekiyor. Bu sayede, tapuda sahte kimlik ve sahte vekalet ile haberdar olmadığınız bir satış/devir başvurusu yapıldığında telefonunuza mesaj gelecektir.