Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Tamamen doğal tariflerle! Kepek sorununu tarihe gömen yöntemler

Saç diplerinde kuruluk, kaşıntı, egzama gibi problemler yaşıyorsanız saç derinizi nemlendirmeniz gerekir. İşte kepek sorununu tarihe gömen yöntemler...

Yayın Tarihi: 12.09.2023 13:38
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Tamamen doğal tariflerle! Kepek sorununu tarihe gömen yöntemler

YUMURTA SARISI

Yumurta sarısı, kepek tedavisi için önemli bir besin olan biotin içerir. Yumurta sarısı, saçınızı daha iyi hale getirebilecek saç kremi olarak kullanılabilir. Yumurta sarısını kullanmak için albümini ortadan kaldırmanız gerekir. Sarısı, onu çevreleyen beyaz tabakadan daha değerlidir.

Yöntem:

Önce saçı kurutun, ardından sarısını saçınıza uygulayın. 60 dakika boyunca saçınızı plastik sargı ile örtün. Saçınızı şampuanla nazikçe yıkayın. Bir noktada kokuyu gidermek için saçınızı iki kez yıkamalısınız.

LİMONLU HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Hindistan cevizi yağının saçınızı canlı tuttuğu söylenir ve özellikle az miktarda limon suyuyla karıştırıldığında kepeği giderebilir. Bu aynı zamanda beyaz saç tellerinden kurtulmak için basit bir ev çözümüdür. Düzenli uyguladığınızda saçlarınızdaki kepeklerden kurtulduğunuzu göreceksiniz.

Yöntem:

2 yemek kaşığı ılık hindistan cevizi yağını alın ve eşit miktarda limon suyuyla karıştırın. Bunu saç derinize uygulayın ve saçınızı nazikçe ovalayın. 20 dakika bekletin ve biraz şampuanla durulayın.

PORTAKAL KABUKLARI

Portakal kabukları genellikle evde kepek tedavisi için mükemmel bir çözüm olarak işe yarar. Portakal kabuğunun vücudunuz için faydalı olan; kalsiyum, magnezyum, A vitamini ve diyet lifleri içerir. İşte kepek tedavisi için izleyebileceğiniz bir teknik:

Portakal şeridini alın ve üzerine biraz limon suyu sıkın. Bunların hepsini bir işlemciye ekleyin ve macun haline gelene kadar ezin. Ardından, bu noktada bunu saç derinize uygulayın ve 30 dakika kurumasını bekleyin. Bu yapıldıktan sonra, kepek temizleyici ile yıkayabilirsiniz.