T3 Vakfı, IAF'a Katıldı
Türkiye'nin Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı), uluslararası uzay liginde daha güçlü bir konuma gelmek amacıyla Uluslararası Uzay Federasyonu (IAF)'na üye oldu. Üyelik, 14-18 Ekim tarihleri arasında İtalya'nın Milano şehrinde gerçekleştirilen 75. Uluslararası Uzay Kongresi'nde onaylandı.
Uzay Ekosistemini Geliştirmek İçin Adım
T3 Vakfı, uzay ekonomisini canlandırmak ve uzay ekosistemini zenginleştirmek amacıyla kurulan bu federasyona katılarak önemli bir adım attı. Kurum, aynı zamanda uzay, havacılık ve teknoloji konularında Türkiye'yi geliştiren TEKNOFEST etkinlikleriyle tanınıyor.
Elvan Kuzucu Hıdır'dan Açıklamalar
T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Elvan Kuzucu Hıdır, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, geçen yıl Azerbaycan'ın Bakü kentinde düzenlenen 74. IAC'ye katıldıklarını belirtti. Hıdır, “Uzay alanındaki en prestijli kongrenin parçası olmamız gerektiğini düşündük. Bu nedenle IAF'a başvurduk ve üyeliğimiz onaylandı” ifadelerini kullandı.
TEKNOFEST Ekibi İle Kazanılan Başarılar
IAC Komitesi'nin her yıl öğrenci projelerini değerlendirerek uygun bulduğu çalışmalara davet gönderdiğini ifade eden Hıdır, bu yıl Milano'da TEKNOFEST yarışmalarında finale kalan öğrencilere özel bir çağrıda bulunduklarını açıkladı. Öğrencilerin, biyoteknoloji ve uzay alanındaki projelerini geliştirerek 75. IAC'de sunmak üzere makaleler hazırlamaları sağlandı.
IAF ve İşbirlikleri
Uluslararası Uzay Federasyonu, 1951'de Fransa'nın Paris şehrinde kuruldu. Sektördeki önemli uzay ve savunma kuruluşlarından biri olan IAF, uluslararası işbirliklerini güçlendirmek adına her yıl düzenlediği IAC'ye ev sahipliği yapmaktadır.
Türkiye'nin Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Türkiye'ye uzay liginde basamak atlatma hedefiyle Uluslararası Uzay Federasyonuna (IAF) üye oldu.
Türkiye'nin Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Türkiye'ye uzay liginde basamak atlatma hedefiyle Uluslararası Uzay Federasyonuna (IAF) üye oldu.