Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Suudi Arabistan'da Özel Sektör Projeleri

Suudi Arabistan Ulusal Özelleştirme ve Kamu Özel Sektör İş Birliği Merkezi, ülkede yapılacak kamu özel sektör iş birliği projelerinin koordinasyon ve yönetimini yapacak. Kamu Özel Sektör İş Birliği Araştırma Merkezi Başkanı Dr. Eyüp Vural Aydın, Suudi Arabistan'ın Ulusal Özelleştirme ve Kamu Özel Sektör İş Birliği Merkezi Danışma Kurulu'na seçildi. Türk şirketlerinin, KÖİ projelerinde yetkinliğini tüm dünyaya ispatladığını ifade eden Aydın, Suudi Arabistan'da da büyük bir fırsat olduğuna inanıyor.

Yayın Tarihi: 08.10.2023 18:10
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Suudi Arabistan'da Özel Sektör Projeleri

Kamu Özel Sektör İş Birliği Araştırma Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Suudi Arabistan Ulusal Özelleştirme ve Kamu Özel Sektör İş Birliği Merkezi, ülkede gelecek dönemde yapılacak milyarlarca dolarlık kamu özel sektör iş birliği projelerinin koordinasyon ve yönetimini yapacak.

11 bakanın yer aldığı The National Center for Privatization and PPP (NCP), 7 farklı ülkeden seçtiği uzmanlardan oluşan bir Danışma Kurulu belirledi. Kamu Özel Sektör İş Birliği Araştırma Merkezi Başkanı Dr. Eyüp Vural Aydın, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, İngiltere, Portekiz, İsveç ve Suudi Arabistan temsilcileri ile beraber bu kurulun üyesi oldu.

NCP Danışma Kurulu, KÖİ ekosistemi hakkında özel geri bildirim sağlama amacıyla hem kamu hem de özel sektör (finansörler, yatırımcılar ve danışmanlar) için prosedürleri iyileştirmeyi amaçlayacak ve hangi projede hangi firmanın doğru yetkinliklere sahip olduğunun belirlenmesinde kilit rol üstlenecek.

Suudi Arabistan'da milyarlarca dolarlık KÖİ projeleri için hazırlık olduğunu ifade eden Kamu Özel Sektör İş Birliği Araştırma Merkezi Başkanı Dr. Aydın, Türk şirketlerinin, KÖİ projelerinde yetkinliğini tüm dünyaya ispatladığını belirtti. Türk firmalarının inşaat ve altyapı projelerinde dünya genelinde aranan özelliklere sahip olduğunu vurgulayan Aydın, Suudi Arabistan'da da büyük bir fırsat olduğuna inandığını söyledi. Hedeflerinin Türk şirketlerinin en az yüzde 10 pay almasını sağlamak olduğunu belirtti.