Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sullivan, Kuzey Kore ve Rusya Hakkında Konuştu

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Kuzey Kore'nin uluslararası hukuku ihlal eden provokasyonları ve Rusya'ya silah satmasına ilişkin endişelerini dile getirdi. Sullivan, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görüşmesine ilişkin değerlendirmede bulundu ve Kuzey Kore'nin Ukraynalıları öldürmek amacıyla Rusya'ya silah sağlamasıyla ilgili görüşmelerin ilerlediğini ifade etti.

Yayın Tarihi: 17.09.2023 20:34
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Sullivan, Kuzey Kore ve Rusya Hakkında Konuştu

Sullivan: Kuzey Kore ve Rusya'nın Uluslararası Hukuku İhlal Etmesi Endişe Verici

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, bir basın toplantısında yaptığı konuşmada, Kuzey Kore'nin uluslararası hukuku ihlal eden provokasyonları ve Rusya'ya silah satmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Sullivan, Rusya ve Çin'in BMGK'nin Kuzey Kore'ye uyguladığı yaptırımları etkisiz kılma ihtimaline ilişkin endişelerini dile getirdi. Ayrıca, Kuzey Kore'nin provokasyonları karşısında BMGK'nin daha fazla adım atması için baskı yapacaklarını taahhüt etti.

Sullivan, Kim Jong-un ve Putin Görüşmesi Hakkında Değerlendirmede Bulundu

Sullivan, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görüşmesine ilişkin değerlendirmede bulundu. Japonya ve Güney Kore'den mevkidaşlarıyla görüştüğünü belirten Sullivan, bu konuda istişare etme ve gelecekte atacakları adımları koordine etme fırsatı bulduklarını söyledi. Ayrıca, Kuzey Kore'nin Ukraynalıları öldürmek amacıyla Rusya'ya silah sağlamasıyla ilgili görüşmelerin ilerlediğini ifade etti.